| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 18:13 Заглавие: ELITE 14ES11 Липсва говор само на NOVA |
|
|
| Странен проблем. Телевизора е в малко селище и приема само ефирните "канал 1", btv и NOVA. Около 2 години нямаше проблеми, но от месец насам се изгуби звука само на НОВА. Сменях системите на звука(въпреки, че трябва да са еднакви), финната настройка, но резултат няма. Реших, че не е от телевизора, а в момента сигнала е некачествен, но след ден, два ми звъннаха да ми кажат, че в съседите няма такъв проблем, а тука продължава. Тъй като след 90-та почти не се занимавам с такава техника и теорията при по-новите телевизори малко ми куца, а практиката почти напълно, ще съм благодарен ако някой може да ме насочи къде бих могъл да търся проблема. Антената е китайска с мотор за насочване и усилвател. Не е пробван с друга антена, но по спомени НОВА не се хваща без усилвател или поне не с качество за да се гледа нормално. Неудобството е, че не ходя там много често и ако трява да проверя нещо няма да имам възможност в близките няколко дни, а хората са възрастни и не биха се справили с инструкции по телефона ако се налага. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 21:06 Заглавие: |
|
|
Без хубав сигнал няма хубав говор.Новите китайски телевизори са капризни.При лош сигнал кой знае AFC къде е избутало  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 21:40 Заглавие: |
|
|
С усилватела никога не е имало проблем на всички програми нито с образа, нито със звука. | sacho написа: | | ...AFC къде е избутало. | Би трябвало и на другите канали да се отрази. |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 21:48 Заглавие: |
|
|
| Я кажи кое е селото! Да се обадим на колегите от НУРТС. Често се случва да загуби звук от ретранслатора. Няколко пъти се случваше точно същото на звука на Нова TV в Дряново и те го оправяха. Комшиите може да хващат на друг канал от друг ретранслатор или пък да имат Булсат или Виваком - кой знае, много му разбират - баби и дядовци (да са живи и здрави!) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 21:54 Заглавие: |
|
|
| Селото е Ботево Варненско, но не мисля, че проблема е в сигнала. Просто нямам обяснение. Между другото и в момента няма проблеми с образа. |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 22:00 Заглавие: |
|
|
Не става въпрос за пълния сигнал... Звукът е отделно... Скоро ще има проверка по проблема.
Последната промяна е направена от prasse на Вто Сеп 18, 2012 22:02; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 22:01 Заглавие: |
|
|
Докачи телевизора -та у комшиите. Ако пак неще, при същите условия, значи му требе ремонт. Какъв - не знам  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 18, 2012 22:08 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | ...Докачи телевизора -та у комшиите... | А, бе и аз за това си мислех, но трябва да отида на място, а реших да се консултирам преди това. |
|
|
 |
|