| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юли 2005 Мнения: 245 Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА
|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2012 16:49 Заглавие: Мултицет VC9805A |
|
|
Здравейте колеги,отказа ми мултицета VC9805A да измерва диоди и транзистори.Когато измервам отпушен преход е добре но когато прехода е запушен и когато не измервам нищо дисплея ми показва 1.795 . Схема имам но немога да проследя превключвателя кои контакти включва и кои елементи да проверя,ако няко може да ми помогне му благодаря предварително.Иначе всички останали обхвати са OK. _________________ Skype-Plamen.Ianchev |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
лупо Нов потребител

Регистриран на: 07 Ное 2011 Мнения: 10 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2012 9:35 Заглавие: |
|
|
| Имах същия случай макар и с не този модел мултицет но се оказа че по незнайно каква причина тримерите за настройка се бяха разместили предполагам от много разнасяне на уреда.След настройката всичко се оправи. |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2012 21:05 Заглавие: |
|
|
Ами измери с друг уред дали това 1,795 волта ти е наистина измерващото напрежение и ако да, това изобщо не трябва да те притеснява.
Съжалявам, че имах такъв уред, но го продадох, за да направя съпоставка. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2012 7:49 Заглавие: |
|
|
| Кви напрежения , кви теми , кви пет лева !? Сменяй транзистора T1 , защитата , ще го откриеш по дадените накъсо колектор-база към маса . Колкото пъти ми се е явявал този ефект - все е било от него ! Успех ! |
|
|
 |
ПЛАМЕН ЯНЧЕВ Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юли 2005 Мнения: 245 Местожителство: гр БЯЛА СЛАТИНА
|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2012 9:34 Заглавие: |
|
|
Презалепих всички части с горещ въздух,почистих и смазах превключвателя но дефекта си остана същия. Премерих всички транзистори които се оказаха здрави.Транзистор Т1 по монтажа не е защита а в неговя емитер е сако свързан зумера. На платката пише че уреда е модел VC9805L , ако някои има за този модел схема да ми я прати за което му благодаря предварително. _________________ Skype-Plamen.Ianchev |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2012 12:24 Заглавие: |
|
|
| Писал съм обозначение по схемата , която си дал , като не е същата , откриването на транзистора изобщо не е трудно - огледай ги останалите внимателно и виж кой е с дадени накъсо два извода , за по-сигурно го звънни си мултицета , после го свали и го смени ! Вие техника само със схеми ли ремонтирате бе хора ???? Може и SMD да е . |
|
|
 |
|