Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на китайски импулсен електрожен!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nikigada
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 17, 2012 8:07    Заглавие: Ремонт на китайски импулсен електрожен! Отговорете с цитат

Здравейте колеги, имам нужда от помощ. Досега не съм поправял такъв тип електрожени. Един приятел го е купил преди 2-3 години вече с изтекла гаранция се е повредил. Повредата е настъпила така според него - прегрян по време на работа на макс режим - 200А изключен от мрежата за около час време за да се охлади и при повторно включване изгаря. Свалих и проверих всички ключови мосфети имаше 6 пробили, проверих елементите около драйверния трансформатор всички са наред, сменени са всички гейтови резистори. Пускам през 2 лампи 100 вата в захранващата верига на 220 волта и светват. Тръгва дежурното захранване със напрежение ~ 22 волта и имаме стабилизирано 12 волта за управлението. Чувам как тръгва и електрожена НО с много ниска честота. Има изход ~ 7-8 волта. Въпроса ми е следния да рискувам ли да махна лампите или не? Някой от вас разполага ли със схема на подобен уред мисля има и обратна връзка? На платката има 2 светодиода зелен и червен - светва зеления ако може да бъде някакъв ориентир. При пускане сработва мекото пускане, лампата светва лееекичко и след като се напъне да тръгне и голямото захранване си светва силно.

Благодаря за съдействието!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети