|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Aleks_bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2012 16:13 Заглавие: Проблем с проектор TOSHIBA MODEL: TLP 680E - Няма сигнал |
|
|
Здравейте, след като се бях зарибил и направих шрайбпроектора (видео стена за 300лв.) реших да си купя един проектор на старо и да го модна с диод, в случай че ламата му е изгоряла...
Попаднах на следния модел и човекът ми каза че работи и му се доверих.
Занесох го вкъщи пускам го и наистина работи, лампата светва свагам кабела към компютъра но за съжаление нищо не се показва.
Менюто излиза на екрана настройките са както трябва но не излиза картина.
След известно време разцъквайки настройките по някаква случайност екрана се появи!
Пуснях едно филмче да видя как е докато не е изчезнала, но след като превключих от RGB на VIDEO и отново на RGB екрана не се появи отново.Продължих да се опитвам и по някое време премигне за момент но пак изчезне и така накрая вече въобще не се опитва да се появява картина.
Докато кабела е включен и му се поддава сигнал с копчето "CALL" излиза статуса и там изписва че няма сигнал!
Това показва на екрана докато няма сигнал:
Включих в изхода друг монитор и се оказа че сигнал си има, но то си мисли че няма поради някаква причина и затова не работи.
Поддадох му сигнал и през VIDEO INPUT от едно DVD и се оказа че там е същия проблем, звук има, минава през проектора усилва се от менюто му, но картина няма.
Днес го отворих да го почиста и да видя за някакви евентуално студени спойки, които да не правят хубав контакт, но нищо конкретно не видях. Измих му чарколяците и го зглобих.
Пуснах го да видя дали евентуално не се е оправило след разглобяването, но резолтатът е същия няма подобрение.
Първоначално си мислех че проблема е от настройките на компютъра, но явно е нещо от процесорите които приемат сигнала в проектора...
Ето докато работеше каква картина имаше...
Вижда се че има и разминаване на цветовете, но това е друг проблем...
Въпроса е защо въобще не се появява картината.
Направих една проба следствие на логиката ми.
Понеже входовете за "VIDEO INPUT" излизат с лентов кабел от платката и отиват в другата платка, където са входовете за "RGB INPUT" и от тази платка пък отиват в голямата с процесорите посредством купонга.
И логиката ми беше да махна средната платка с RGB INPUT-a за да разбера дали пак ще показва "No Signal"
Е, махнах я и пак показва "No Signal", което ме кара да мисля че повредата е в нея, защото към крайната платка където са процесорите не отива никакъв сигнал независимо дали средната платка я има или не, но проблема може и да е в голямата платка.
Сигнала явно се обработва от някоя интегрална схема на средната или голямата...
Ето снимки:
Премерих захранващите напрежения на лентовия кабел дето влиза в палтката и в STANDBY има следните напрежения: 5,9V ; 15,6V ; 19,4V ; -5,9V ; 4,9V
След като го пусна идват още две напрежения: 4V ; 3,7V а 4,9-те V изчезват, явно са само за STANDBY-я
Захранването си работи явно не е в него причината. Незнам, къде другаде да меря, ако има някъде контролни точки, но не виждам такива.
За съжаление преди време имахме осцилоскоп но беше на колега на баща ми , но се наложи да му го върне, и от тогава не разполагам/е с такъв.
На VIDEO платката има номер: TOSHIBA PB9783-2 ; 23537765
На RGB платката има номер : TOSHIBA PB9783-1 ; 23537765
И на голямата платка отпред има TOSHIBA PB9900 ; 23537833
Състава е със следните ис:
IP00C711 - http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/169528/ETC2/IP00C711.html
CXD2303AQ - http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/46977/SONY/CXD2303AQ.html
AD9884A - http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/48621/AD/AD9884A.html
Незнам кои точно е нужно да изброя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2012 10:31 Заглавие: Re: Проблем с проектор TOSHIBA MODEL: TLP 680E - Няма сигнал |
|
|
| Aleks_bg написа: |
За съжаление преди време имахме осцилоскоп но беше на колега на баща ми , но се наложи да му го върне, и от тогава не разполагам/е с такъв | Много е трудно да откриеш дефекта без осцилоскоп, но поне можеш да опиташ да влезеш в сервизен режим и да върнеш заводските настройки -(factory reset) или да включиш теста за проверка на видеосигнала- burn in test. При подаден входен сигнал се натискат последователно бутоните - standby, V- , V- , MENU , при това ако се появи сервизното меню, би трябвало да се предполага че проблемът е софтуерен. Тук има сервизна инструкция за друг модел, но мисля че съставът му беше почти същия, като този.
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/64294/TOSHIBA_TLP%20650.html |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|