Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Транформатор проблем
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 9:43    Заглавие: Транформатор проблем Отговорете с цитат

Взех си нов траф 120 вт 2х31волта и го свързвам към усилвателя (Хоби Кит-а 100вт Хи Фи) та само дакото натисна копчето да го цъкна и предпазителите ми изгарят на секундата на какво се дължи това явно трафа няма да става за него усилвател или да направя промяна в кондензаторите те са 4700мф на 63 волта ако им дигна мирко фарадите дали ще е добре?нз кажете ми каква е причината да ми изгарарят така бушоните Question Rolling Eyes
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 10:07    Заглавие: Отговорете с цитат

ами може би усилвателя го натоварва повече от 120вата. колко амперов ли е бушона?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 12:36    Заглавие: Отговорете с цитат

2A e бушона аз преди туи бях с един друг ама той не беше такъв 2х еди си колко волта ами май ги водят мрежови имаше много изводи с различни волтажи и си беше само 40-45 волта му вкарвах нямаше такива +-45 волта те даже имаха разлика в + и - на волтажа и пак вървеше но не с пълна мощност
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

малко не разбрано говориш, не мога да те разбера точно. какъв е проблема в крайна сметка?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

2A най вероятно е на вторичната страна, нали така?
Ако няма повреди и намалиш капацитета на кондензаторите би трябвало да стане.
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
2A най вероятно е на вторичната страна, нали така?
Ако няма повреди и намалиш капацитета на кондензаторите би трябвало да стане.
Aми толкова трябва да е все пак и бушончетата са 2А ама докат натисна бутона(включване) и изгарят.Та за капацитета в какво имаш предвид микрофарадите да се намалят не ли по хубу да се дигнат а?кажи ми до колко да им намаля капацитета дай стойности
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе тури 6-8 А бушончета и виж дали пак горят или вариант втори-вържи 20-30 ома вместо бушони и ако запушат търси късо някъде ,ако не -премери напреженията и щом са наред смени ги със по горните бушончета. Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

трябва да се намалят микрофарадите Wink но по добре да не ги сваляш под 4700uF Smile . аз мисля че 100% проблема ти е в усилвателя
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря че ми се отзовахте на проблема ще видя какво ще правя утре ще отида купя малко бушони и супротивления и ше замеря платката да видя вътре как са нещата с елемнтите все пак ако се сещат и други от къде точно е ако е в платката някое съпротивление - кондензатор -транзистор да помога
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 26, 2005 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

ave 4ovek "e pa ti s tvoq usilvatel v istoriqta ke vleze6" Laughing zna4i re6enieto na si4kite ti problemi e slednoto: zna4i otiva6 ot tam det si si kupil usilvatel4eto kazva6 na prodava4kata ili prodava4a da se nadupi i go boha6 znai6 kade sled tva i kazva6 da ti dade nov ama da ne e ot tez det trqq gi zglobqva6 ami si kopuva6 sgloben i taka e mnooo po malko veroqtnosta da ti e v usilvatela Smile sled tva ti kazah ot de da si zeme6 traf eno aver43e prodava golqm traf za 60 kinta ama tui ne6to i 500 wata da mu turi6 nqma da ima spadove v toka Smile 6ot e golqmo po4ti kolkot futbolna topka e ne 4ak tolkoz golqm(to ako be6e tolkoz golqm 6et6e da e elektrojen hahahahahahaha Laughing Laughing Laughing ) ama na tebe 6ti vur6i idealna raota 6ot toi ima sa6tiq usilvatel Smile adi zvankai na 0889325223 i idvai go zimai ot varna sme i dvamata s aver4eto Smile)) Laughing nadqvam se 4e nai nakraq 6te spre6 da pita6 za tui ne6to maa mu a ne da mu puska6 po 150 volta tok i da sa 4udi6 6to ne ti iskarva 100 W i 6to pukalo i se iskliu4valo hahahah Laughing i ima6e edin vapros pak tvoi 4e e eto go otgovora Smile :100 W=36V ili 37V nqkade tam Smile pak ti misli6 4e na 2 po 55 ne ti e dostatu4en toka Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети