| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
asengolemanov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2012 22:51 Заглавие: TV AIWA C-142KER няма вертикално откл. |
|
|
процесор М37221М6 286SP
видео процесор ТА8759BN
вертиокално LA7832
Здравейте, забатачих се с това тв, има 5волта на процесора, 12 волта на пин 6, 61 , 63 на видеопроцесора, 25в на вертикално.От 29 пин на видеопроцера меря 6 волта и нещо но нямам осцилоскоп (поради кражба)Транзистора на буфера за вертикалното е добра кондиция.Меря отклонителните бобини дават 60ома.
А сега да ви кажа добър вечее първо, че не ми дава да се вурна по-нагоре, благодаря предварително.(а и да спомена, че имах нов чип за вертикалното който сложих в самото начало.) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2012 2:19 Заглавие: Re: TV AIWA C-142KER няма вертикално откл. |
|
|
| asengolemanov написа: | | Меря отклонителните бобини дават 60ома. |
Ти сефте ли мериш отклонителна бобина??Дори и на транзисторни развивки рядко надхвърля 45ома като омическо съпротивление(не че не е далеч по-важна индуктивността и).И кви сервизи сте без осцилоскоп??Ай стига сте чоплили без елементарно оборудване и тренирали "подмяна на чаркове подред" върху гърба на горките клиенти.После уреда пристигне преоран.И защо-щот някой не може да си вземе едно съветско бичме осцилоскоп дет струва колкото един стек цигари (и всеки ден се мяркат из интернет обяви за такива). _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
asengolemanov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2012 9:53 Заглавие: |
|
|
| както споменах е кражба, а освен ла3278 не е пипан др. елемент. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2012 10:40 Заглавие: |
|
|
И като е кражба кво?Да сберем пари от форума да ти закупим друг?
Ми и на мен са ми крали един пък сега имам три(плюс това че един дърт подарих).Да не говоря че в по-долния раздел в момента има един за 60лв.И ти въобще четеш ли кво ти се пише или само си дудняш!?Беше ти дадена достатъчно сериозна насока във второто изречение.На която не последва абсолютно никакъв отговор,от който да се разбере дали шейсетте всъщност не са шест,така както тралала32-то всъщност е нещо друго.
И за тебе нещо правила на форума да съществуват?Кат сбереш пари да си купиш друг и кат почнеш да не пишеш "през куп за грош" ще може да опиташ пак.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|