Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Странен проблем с ТВ LG CF-21K42EX

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pif4o77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2012 19:30    Заглавие: Странен проблем с ТВ LG CF-21K42EX Отговорете с цитат

Здравейте на всички, въпросния телевизор (кинескоп) се повреди сякаш от нищото. Бабата я взеха в болница за 5 дни , изключила го от контакта превантивно. Връща се след 5 дни включва го и ТВ е мъртвец, е може би е в будна кома, защото диодчето отпред светка но за разлика от преди когато светеше постоянно червено сега премигва странно, сякаш се опитва са "запали" ама.... не. Отворих го ама какво ли разбирам, предполагам нещо по захранването, един познат спомена за някво импулсно захранване или нещо подобно че сигурно се е прецакало, аз си мисля някои кондензатор да не се е разсъхнал ТВ е на 14 г. Някои ще ме посъветва ли какво мога да сторя като изключим ремонта в сервиз щото там ми искат 40 лева само за евентуалния труд ако е това дето казвам и 10 лева чаркове. Ама бабата пенсионерка това и е 1/3 та пенсия, аз също не съм в състояние да ги платя, и за това реших да се допитам до разбиращите тук какво наи лесно мога да му купя и да сменя, имам нужните познания и техническа грамотност да го свърша но не знам кое е как се казва и къде да го търся Smile Иначе самоинициативно си мислех да сменя всички кондензатори които видя по захранването но като го отворих маи има само един грамаден какъвто сефте виждам Smile
Благодаря предварително на всеки помогнал с нещо, знам че е трудно така на сляпо ама.... така успях да и поправя пералнята последния път с помощ от вас Smile

Exclamation Arrow Ако бабата утре я хване апандисит или язва-само конците за една операция са в пъти по 40лв.Да не би да я срежеш с ножа ти и да я зашиеш после с вълнен конец?Насочи се към сервиз!Нямаш техническата грамотност да се справиш Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети