|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pif4o77 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2012 19:30 Заглавие: Странен проблем с ТВ LG CF-21K42EX |
|
|
Здравейте на всички, въпросния телевизор (кинескоп) се повреди сякаш от нищото. Бабата я взеха в болница за 5 дни , изключила го от контакта превантивно. Връща се след 5 дни включва го и ТВ е мъртвец, е може би е в будна кома, защото диодчето отпред светка но за разлика от преди когато светеше постоянно червено сега премигва странно, сякаш се опитва са "запали" ама.... не. Отворих го ама какво ли разбирам, предполагам нещо по захранването, един познат спомена за някво импулсно захранване или нещо подобно че сигурно се е прецакало, аз си мисля някои кондензатор да не се е разсъхнал ТВ е на 14 г. Някои ще ме посъветва ли какво мога да сторя като изключим ремонта в сервиз щото там ми искат 40 лева само за евентуалния труд ако е това дето казвам и 10 лева чаркове. Ама бабата пенсионерка това и е 1/3 та пенсия, аз също не съм в състояние да ги платя, и за това реших да се допитам до разбиращите тук какво наи лесно мога да му купя и да сменя, имам нужните познания и техническа грамотност да го свърша но не знам кое е как се казва и къде да го търся Иначе самоинициативно си мислех да сменя всички кондензатори които видя по захранването но като го отворих маи има само един грамаден какъвто сефте виждам
Благодаря предварително на всеки помогнал с нещо, знам че е трудно така на сляпо ама.... така успях да и поправя пералнята последния път с помощ от вас
Ако бабата утре я хване апандисит или язва-само конците за една операция са в пъти по 40лв.Да не би да я срежеш с ножа ти и да я зашиеш после с вълнен конец?Насочи се към сервиз!Нямаш техническата грамотност да се справиш  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|