|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vitasik Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2012 21:13 Заглавие: Търся Pinout за Renault/ Philips радио за кола |
|
|
Добър вечер колеги. Последно време станах привърженик на оригинални аудио системи на автомобилите. Преди години свалих касетофон , сд ченджер и информационния дисплей (ако така може да се нарече) от Renault Laguna 1998г v6 3.0 24v че отиваше за части.
Та сега го изрових и се зачудих как да го вържа. Искам външния дисплей да си показва.
Модела на радиото е:
Philips 22DC459/62E
Renault Radiosat 6010
7700 426 483
Външния дисплей има табелка с:
Philips car systems
77 00 413 126 (--D)
9022 016 56629
22 SY 656/62
FD: 10 98 24 9 20 36 73
имам усещане че дисплея не е само дисплей а и контролна електроника е там, тъй като май кабели кум пулта на кормилото излизат от него а не от радиото и има мнооооооооооого повече кабели от радиото.
Ако някой има пинаут или схеми ще бъда благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
|
|
 |
vitasik Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2012 23:49 Заглавие: Търся Pinout за Renault/ Philips радио за кола |
|
|
Много ти благодаря колега.
Аз знаех че конектора от радиото към дисплея е куплунг Д.
Сега ако някой знае куплунгите на самия дисплей.
От радиото за дисплея отиват 5 кабела.
но на самия дисплей от оригиналните букси излизат..........18.
Аз знам кои 7( по някакъв начин стават толкова ) са от радиото.
Има други 4 които са май за пулта (дано се не бъркам).
и последните 6 (7 - 2 кабелчета от едно и също място) са на една букса близо до самото радио.
EDIT: Аз имам по парче на оригиналното окабеляване с бурси и на радиото и на дисплея.
Пробвах с проба/грешка тактика и стигнах доникъде. от добрата страна подкарах часовника и осветление Laughing .
май съм се объркал с кой сноп кабели са от радиото. Това означава че имам 6 кабелчета за които се предполага че са за пулта.
Така
Дисплея тръгна както трябва. Сега обаче се оказва че има код.
Имам следните 2 проблема:
1 . Знам че го записвах някъде ама е било преди 3-4 години, така че шансовете за намиране са много малки.
2. кода на този модел само се вкарва през пулта на кормилото който нямам. Имам 6 кабелчета които отиват към пулта и ако някой има идея кой кабел за какво е - да си направя импровизиран пулт.
Така
Стигнах донякъде. Дисплея бачка, импровизирах с бутони - не излезна очакван резултат, но кода може да се въвежда, намерих генератор на кодове - генерирах кода, вкарах го и ми се появи радио и т.н.
Единственото остана да схвана датчика за температура за да е 100% функционалност. остана само един неизползван кабел. подкарвах му 5волта на него и едно голямо нищо. Дисплея има функцията за датчик - така че остава само този кабел. Ако някой има някаква представа какъв вид сигнал да му пусна за да цъфне поне някаква цифра на дисплея за температура ще бъда благодарен.
Поздрави. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|