Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пилотен пламък на печка Superser

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2012 21:34    Заглавие: Пилотен пламък на печка Superser Отговорете с цитат

Имам газова отоплителна печка,купена навремето от корекома.Онзи ден и се запуши горелката за пилотния пламък(малкото пламъче долу в средата което нагрява тръбичката за автоматичния клапан на газта)разглобих му горелката и го почистих основно ,имаше някакви парчета които сметнах за боклуци и от тях се е запушило и ги хвърлих,та сега след запалване пламъка вместо 2сантима е 50 и ми опърли половината коса при опитите.Горелката е съставена от две дюзи и уплътнител в цилиндъра в който се намират и разтоянието им може да се променя чрез завъртане-явно за да се нагласи огънчето,обаче сега не може да се регулира изобщо и огъня е все 50 санта убийствен.Ако има хора във форума занимаващи се с газови печки моля да споделят какво е имало между двете дюзи в цилиндърчето за регулиране на пламъчето.Явно липсващото нещо е станало на дроб и съм го хвърлил и сега печката на практика е неисползваема ,пък все повече застудява и не може без нея.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2012 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Занесох я в сервиз и ми сложиха нова голелка,казаха че в моята е имало някаква слюда с микропори която съм направил на парчета и затова минава много газ.Темата е за триене.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети