|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
backpol Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 23:38 Заглавие: Помощ за ремонт на TV JVC MODEL AV14BM8EES |
|
|
Моля за помощ, от десетина години не съм отварял телевизор и доста съм изостанал, за съжаление или не не мога сам да определя.
Та моя ТВ JVC в кухнята на жена ми ( много важен ) пред очите ми се скапа.
Образа се смали много по хоризонтали и по вертикали( по малко май ) .
Значи има звук, има високо, има калпав образ, сменят се каналите нормално. Действа му дистанционното, но при първоначално пускане светодиода от червено премигва за миг на зелено и изгасва.Май клони към захранване някакво. Снех му схемата благодарско на ешоп, ориентирах се донякъде, отворих го, няма видими повреди ( то невидимите са по страшни ) .
Но си мисля, че тук има стократно по запознати от мен и накрая се реших да попитам за евентуално насочване към дадено стъпало.
Според мен няма лошо да питаш, по лошото е да се правиш на велик...
Въпреки всичко дано не съм много досаден.
При нужда давам повече обяснения.
Благодаря предварително на отзовалите се за да ми помогнат. _________________ Готино е да си важен , но по-важно е да си готин! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 23:59 Заглавие: |
|
|
Тук работим не с оглед дали нещо е черно и пушило,а с конкретни измервания с осцилоскоп и мултицет(ти първото сигурно го и нямаш).Аман от хора дето им се свиди да дадът 20-30лв. на майстор и бълват скодоумия "телевизора ми прави така и така-кво му е".Що всички на които ви изпуши нещо вкъщи се чувствате като че едва ли не, форума ви е длъжен с нещо и мислите че като се изтъпанчите тука с проблемите си и някой е длъжен ей сегинка да почне да ви води първоначална просвета що е то телевизор,кво му е блоковото устройство и АБВ на ремонта му!?Между другото блоковото устройство на CRT-телевизорите е еднакво от времената преди войната,сигналите из тях също от времената на навлизане на транзисторите,так а че вероятно десетте години,който споменаваш са доста повече.
А за дефекта и причините му(които са милион и една най-разнородни) има дъвкано до втръсване.Стига на някой да му се чете,а не да кара готованската.Насочи се към сервиз. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|