|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2012 20:57 Заглавие: Съвет за дънни платки Gigibyte от серията GA-945 |
|
|
Здравейте,имам нужда от "акъл"... Проблема е следния: ремонтирах две дъна на Gigibyte ,едното GA-945GCMX-S2, другото е GA-945PLM-S2.Проблема и двете беше един и същ( доста често срещан за тия модели дъна..) -беше изгорял регулатора на напрежение,който отговаря за рам паметите и северния мост.Изграден е от шим контролер ISL 6520 и два MOSFET транзистора 2SK3918 .(ограденото с червено).Намаля захранването от 5V na 2V-1,8V .Беше изгорял шим контролера,който замених с RT9202 и единия от транзисторите,който е към +5 V. След като подкарах дъното забелязах ,че въпросния възел грее прекалено много,загряват транзисторите,филтриращите кондензатори и бобината.
Молбата ми е ако можете да ми дадете съвет как намаля греенето на въпросния възел без да се ползват охладителчета, защото иначе пак ще изгори...
Приемам всякакви идеи и съвети и Благодаря предварително.
http://imageshack.us/photo/my-images/195/7098655850top.jpg/
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/267/7098655850top.jpg/]
[/URL]
дано така да е по-добре...
 _________________ няма начин да няма начин
Последната промяна е направена от ИванВас на Пет Ное 30, 2012 23:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 05, 2012 9:42 Заглавие: |
|
|
Завъртях бобината на изхода.Сега пак загрява ,но като че ли малко по- малко.Не виждам логика понеже е едноредова и би трябвало да е все тая...
И само за протокола,ако на някой му потрябва -ISL6520 се заменя успешно с RT9202 и APW7120.Дори ми се струва ,че APW7120 е по точен аналог.С RT8105 не става! _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|