| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 13:27 Заглавие: Може ли с микроконтролер(памет) да се изкара мелодия? |
|
|
Може ли с микроконтролер да се изкара мелодия? Някаде преди много време, че може да се програмира някаква мелодия и чрез генератора 555 и 1-2 транистора просвирвало. Има ли такова нещо? Благодаря предварително! _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 14:14 Заглавие: |
|
|
Що да не може. Ако нямаш големи претенции към качеството на звука, т.е. искаш мелодия, а не симфоничен оркестър в зала "България" става лесно. Трябва ти обаче мелодията трансформирана в честоти но генерираните тонове и времетраене на всеки тон. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 15:18 Заглавие: |
|
|
Да, освен че искам мелодия, искам устройството да не е с много големи размери и да няма големи капитални вложения т.е. да е малко и евтино. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 15:30 Заглавие: |
|
|
| Няма проблеми с размерите - контролер, усилвател и излъчвател. Ако не искаш мощност - пиезоизлъчвател към крака на някой Пик, например. Може и без контролер, но по-трудно става пренастройката за друга мелодия - по тример на тон. Срещал съм схеми из руските сайтове, но аз лично бих предпочел контролер. Скаран съм с музиката и не разбирам от ноти, но знам, че тоновете в една октава се различават по честота с коефициент, който е дванадесети корен от 2. Можеш сам да сметнеш диапазона от честоти за генериране. Май ла от първа октава беше 440 Хц. |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
може но има и по -лесен начин .интергралата HT3810 или 3813
корпус ТО92 - 3 извода - захранване , маса и изход но получаваш мелодията която е записана в него , има и други подобни чипове .
аз сам правил генераор с един чип които се произвеждаше в ИМЕ - София но тои иска вуншни елементи а и е в доста по-голям корпус в него бяха запрограмирани 10 мелодийки . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 19:43 Заглавие: |
|
|
Всички знаете, правили сте, а никой не дава схема или конкретен отговор! Е, сигурно само спамите, за да си увеличите постовете! _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 20:13 Заглавие: |
|
|
виж тук http://www.geocities.com/jdpetkov/
има схеми на миди музикални инструменти и платки. _________________ home studio
Последната промяна е направена от guitman на Пон Май 23, 2005 21:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 21:11 Заглавие: |
|
|
Не съм правил - не ми е трябвало. Но знам как да стане. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 21:29 Заглавие: |
|
|
Първо, БРАВО за сайта! Чудесен е ...ама не намрих тва дето търсих. Трябваше ми схема, която да програмирам някъв микроконтролер и с помоща на още налко елементи да го накарам да просвири... сам, не с моя помощ Мисля, че разбрахте за какво става дума. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 0:11 Заглавие: |
|
|
ами аз ти написах кои чип може да ти свърши работа , е вярно мелодията е твърдо запрограмирана , но пък е евтино и просто решение. ако искаш с микроконтролер ползвай евтин пик , и не ти трябва схема а програма , програма за генериране на звук - това е един добър старт в програмирането на пик .
бтв тези HT-ta дето ти ги писах са под 1 лев като цена , пик на левче не вярвам някои да ти предложи (не и за единични бройки). |
|
|
 |
|