|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karrlito Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2012 19:49 Заглавие: Замяна на транзистор 2N5855 |
|
|
На транзистора който е на платката пише F 2N5855 535
Така изглежда
http://www.gpecsrl.net/img_componenti15/15093.jpg
В схемата пише bc139. Радиото от който е, е voxson 8 track. Кажете какъв аналог да сложа или от къде мога да намеря оригинал. Разменях всички крайни транзистори на левия и десния канал и видях, че тоя транзистор не работи. Нещо ме съмняват и тея ад161 и ад162 ама първо да сменя тоя и ако не работи като хората ще питам и за тях, че те също са с различно име от схемата.
Това е схемата която имам за него.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2012 20:14 Заглавие: |
|
|
Що не по прочетеш малко после да питаш и най накрая да буташ. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2012 20:27 Заглавие: |
|
|
Боже колко мъка има по тоя свят,Боже...PNP 60V 300mA 15MHz.Неам думи.Аман от тъпи теми..То много сложно да си харесаме нещо от сорта на световно незисвестните транзистори кат BC640,BC161,2SA965,2SA1013,2N2905 и да го преработим с тях.И части се измерват,а диагностика се извършва с мерене,знания и мислене,а не с дълбока есенна оран и прехвърляне на частите от единия канал на другия докато налучкаме дефектното.Кво-ако беше прекъснал резистор-и тях ли ще прехвърляш от единия канал на другия!?Ми ако дефекта беше спукана писта кво щехме да правим,да прехвърляме до второто пришествие ли?Или да прикадяваме повредения канал с тамян,щото частите сложени на другия работят,пък на него не искат??
Казано с две думи-насочи се към техник,сервиз и т.н. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|