|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nvoid Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2013 13:18 Заглавие: За какво точно служат тези пот. в дадената схема? |
|
|
Здравейте и за много години !
Ще спретна тази схемичка, но имам един дребен въпрос.Схемата разделя музикалнич спектър на три канала и съответно "движи" различен цвят сфетодиоди.Всеки канал е съсредоточен в определен честотен диапазон, пише го на схемата.Въпроса ми е за какво точно служат 3-те 20К потензиометри преди крайните 3 операционника?За мен са за промяна на нивото на входния сигнал, но съм срещал мнения и, че влияят на честотата, които да усилва дадения към тях ОУ.Според вас играят ли роля за филтрирането на честотата?
Схема - http://makezineblog.files.wordpress.com/2010/10/ledcolororgan-schem_r2.gif |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2013 13:41 Заглавие: |
|
|
Според мен са промяна на нивото на входния сигнал, тъй като той ако е много голям диодите ще светят постоянно без да примигват и няма да се получи желаният ефект без тази регулация. Това мисля аз..  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2013 14:01 Заглавие: |
|
|
| Не е за честотите, а за нивото на сигнала към всеки канал. Регулират се така, че всяка група светодиоди да премигва в такт с музиката, а не да свети постоянно или да не свети въобще. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|