| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
satwalker Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 3:23 Заглавие: TV Beko шаси E1 - дъмп (отцепена) |
|
|
Beko , шаси E1 , TDA9345PS/N3/3/1864
Що годе аналогичен случай. След смяна на процесор естественно не тръгва. Изтривам 24C08 стартира. Влизам в сервизно меню , правя си настройки , всичко е безпроблемно. Излизам , пускам го да си търси програми , намира ги , бачка и по низка и по висока честота. Минавам в стедбай, тръгва и от копчетата от пред и от дистанционното. Изключа ли от тока не тръгва никак , само ако се изтрие наново паметта. Естественно смених паметта - никакъв ефект. Почнах да свалям дъмпове при всяка стъпка. Оказа се че процесора при подаване на тока променя някои байтове в епрома и от там нататъка няма пускане , нито от дистанционното , нито от копчетата.
Напреженията са в норма и чисти.
Някой да има умни мисли, че моите свършиха. Единственното което ми идва на ум е нещо да му има на TDA-то. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valeri2636 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 3:56 Заглавие: |
|
|
| Смени C630 220mF. |
|
|
 |
satwalker Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 4:31 Заглавие: |
|
|
Благодаря че се отзова valeri2636 (въпреки ранния час ), но това съм го направил вече - и него съм сменил и 47uF след него и 47uF след линейния стабилизатор (бяха с малко височък ESR), нищо че напрежението 3.3V си беше чисто. Ефект няма. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 15:24 Заглавие: |
|
|
..А сега смени чипа //smd// и си готов! ---а в сервиз-другото. _________________ skype; takiev46
ТВ Сервиз
0887-899-562 |
|
|
 |
satwalker Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 23:59 Заглавие: |
|
|
Оф takiev , де да беше така просто и лесно. Сменил съм паметта , написал съм го горе , именно с SMD (то аз други си и нямам).
За съжаление все пак се оказа новото TDA9345 виновно. Сложих цокъл и върнах старото , с изгорелия AV вход. Ами тръгва си телевизора без никакви грижи, независимо с изтрит или пълен епром, всеки път . |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2012 13:38 Заглавие: Re: TV Beko шаси E1 - дъмп (отцепена) |
|
|
| satwalker написа: | | Beko , шаси E1 , ..... След смяна на процесор естественно не тръгва...... |
Знаеш ,че тука не сме врачки! Всеки дава предположения.--това за паметта изглежда ми е убягнало.....
Миналата седмица два подобни случая-и все искат нова памет....
Винаги има първи път....  _________________ skype; takiev46
ТВ Сервиз
0887-899-562 |
|
|
 |
|