| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 9:24 Заглавие: ТВ Sharp -20 годишен-проблем с кабелна телевизия |
|
|
Нямам опит с цифровата телевизия но възникна един проблем при "обзавеждането" ми с цифрова кабелна та чуденката ми се състои в това:В в момента приемника от кабелната е свързан с еврожак към ТВ-то и би трябвало кабелна да излиза само в режим на AV , но уви кабелната ми излиза на на каналите -всичките.Питанката ми е нормално ли е това.Целта на занятието е да комбинирам кабелна с ефирна телевизия-кабелната на на вход по ниска честота а ефирната на антенния вход _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 9:40 Заглавие: |
|
|
Нещо има огелпено. Какъв е тоя еврожак? С какъв приемник си?
Да не си използвал RF изхода на приемника за връзка с телевизора?
Би трябвало да е така - кабелната във входа на приемника и оттам със скарт кабел към телевизора а ефирната антена директно към антенния вход на телевизора без да минава през приемника. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 11:54 Заглавие: |
|
|
Евро жак еуроскар \т или п\ е все едно за мене.изхода на приемника е също за такъв кабел и е само един .на телевизора входа по ниска е за същия кабел.Приемника е ESPECTA\- или нещо такова-написано с почерк "познай буквите" а модела е ES11-VOC. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 12:35 Заглавие: |
|
|
Потърси някой който е на ясно със SCART кабела и поискай да ти изреже "излишните" кабели в буксата.Да ти остави само видеото и звука и маса другото със секачките "кръц кръц"  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 13:21 Заглавие: |
|
|
| Срежи кабела към 8 пин на скарта , той е за форсирано включване на AV , най вероятно телевизора ти изобщо не излиза от този режим . |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 15:09 Заглавие: |
|
|
Като изключа кабелната със скарта демек от входа по ниска честота ефирните телевизии си идват на място.Като се замисля имаше един проводник в скарта който предаваше някакво управление ама дали от тв към периферно у-во или обратно не се сещам но ще пробвам. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 15:55 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | | ...Като се замисля имаше един проводник в скарта който предаваше някакво управление ама дали от тв към периферно у-во или обратно не се сещам но ще пробвам. |
Написали са ти го вече в предишния пост - 8 крак.
Той е вход за телевизора и служи да познае дали има нещо активно включено през SCART-а и да се превключи на AV автматично. При по-новите освен тази екстра в зависимост от напрежението подадено на този пин - превключва и формата на картината. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|