| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2013 12:00 Заглавие: Пак за климатиците :) |
|
|
Предлагам тук да продължим дискусията защото имам още доводи по темата
Последната промяна е направена от slav4o.com на Нед Яну 06, 2013 20:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2013 12:44 Заглавие: |
|
|
Славчо! Стига бе човек!
В момента се грея на двукиловатов змей-духалка (змей за изразходван ток) и 1080 вата климатик. Преди два дена падна предпазител докат бях в банята и спря климатика. Мойте ме изхвърлиха гол да оправям предпазителчето Духалката се мести от стая в стая, като екстра,но може да се разчита на нея само (САМО) за една стая! А фуджицото грее две или три стаи.
Траях си до сега, щото от месеци съм се олял с всичко що съм захванал у дома. Греех се на котел с въглища и подово отопление но ми се наложи да мина на пелети (големия наследник нещо го закъса с дробовете и не понася миризмата от въглищата. Направих горелка, ма с контролера пълен срам Един ПИК 16ф628 ме направи да си говоря сам, та както и да е... Сега съм (временно) на клими и духалки. Четох темата, в началото ми беше смешно ма вече... |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2013 16:45 Заглавие: |
|
|
@slav4o.com, работата е почти същата като да твърдиш, че енергията изразходвана от циркулационната помпа на локалното парно топли стаите, а не горивото изгоряло в котела (или печката с водна риза). При климатика е същото - пренасяш топлина от едно място на друго място. За пренасянето на топлина се изразходва много по-малко енергия, отколкото директното и преобразуване в топлина.
Още нещо. Защо климатиците нямат КПД, а имат КОП, който е по-голям от единица? |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново