|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2013 11:03 Заглавие: Високо-чувствителен микрофон |
|
|
Привет на всички и за много години. Пожелавам на всички съфорумци много здраве, щастие и дълголетие.
Та искам, да си изработя микрофонен усилвател с който да може да се чува всичко, както слухов апарат. Само, че не ми трябва да се подава на слушалки в същата стая. Ще се отвежда с кабел. Чувал съм, че има специални микрофони дето ловят от разтояние. Трябва ми схема на нещо такова или на слухов апарат. Стига, да е с достъпни елементи, да ги има по магазините. Намерих в нета вариант със специализиран микрофонен компресор на аналог девайс SSM2167 но не съм го търсил още. Идеята ми е малко шпионска но легална. Например, да може да се записват лекции от най- задната банка и после да си помагаш в ученето. Искам сам да си го направя, не ми давайте линкове към разни сайтове за шпионска апаратура. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 03, 2013 11:34 Заглавие: |
|
|
Що ли си мислиш че хрупаме доматите с колците?
Ако ще записваш говор от разстояние ти трябва насочен микрофон за да елиминира околния шум. Иначе компресорът и записа ще се водят по него за нивото. А и ако си на лекции нищо не ти пречи да седиш отпред. или там да сложиш диктофон.
Иначе с кабел и "не същата стая" си е направо подслушване и е забранено от закона. Заради което темата се затваря.
Да беше измислил нещо по-интересно. Например да чуваш как бебето плаче в съседната стая.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|