| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
соттос Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 06, 2013 19:08 Заглавие: Изключва компресор на климатик |
|
|
| Климатик работещ на отопление ,при какво високо налягане ще се изключи вентилатора на външното тяло.OSAKA-12 сплит |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
|
|
 |
соттос Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 07, 2013 21:12 Заглавие: Изключване компресор на климатик |
|
|
| Благодаря,но почти не ми свърши работа,но да поясня:при първоначално включване на климатика започва да работи и ако му е зададена температура 28 гр./от жена/ при достигане 28 bar ,компресора най вероятно изключва заради висока температура/тока му е нормален. |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2013 15:36 Заглавие: Osaka |
|
|
| Колега клематика инверторен ли е |
|
|
 |
соттос Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2013 17:45 Заглавие: изключване компресор |
|
|
| Нормален сплит 1999 г. |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 09, 2013 18:42 Заглавие: |
|
|
| Компресора има вграден кликсон против прегряване,другото дето го гаси е релето когато достигне зададената температура.Когато кликсонира по температура,не можеш да го барнеш от жега,и тръгва отново след половин час. |
|
|
 |
соттос Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 12:52 Заглавие: Изключване компресор на климатик |
|
|
| Да това го знам.В събота ще търся причината.Та затова потърсих помощ. |
|
|
 |
modac Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2013 21:12 Заглавие: |
|
|
Принципно 99% от обикновенните (неинверторни) климатици работят по следния начин в режим отопление, без значение от температурата зададена от ДУ:
Включва се компресора и външния вентилатор, достига се налягане от около 16-19bar(при фреон 22) след което се включва вътрешния вентилатор. Съответно налягането леко спада. Работата продължава при включени компресор, външен и вътрешен вентилатор. При достигане на 23-28bar външния вентилатор бива изключен и налягането започва да пада(намалява топлообмена) При достигане на налягане 16-19bar външния вентилатор се включва отново до достигане на налягане 23-28bar. Това е цикъла. Под налягане разбирайте температура. Процеса се контролира софтуерно посредством термодатчика на вътрешното тяло(който вие електронкаджиите наричате термистор:) При другите фреони наляганията са различни но всъщност важна е температурата. Давам пример с R22, тъй като споменатият климатик най- вероятно е с такъв фреон. Дано съм бил полезен _________________ Само една бела нинджа може да убие друга бела нинджа! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2013 22:29 Заглавие: |
|
|
Много интересно мнение? Къде се контролира налягането ако не е тайна? Аз не знам за такъв датчик? Какво общо има температурния датчик с налягането? Ония, дето е отчита температурата на тръбата, не другия, дето отчита не знам какво. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 20, 2013 11:39 Заглавие: |
|
|
| modac написа: | | ...Под налягане разбирайте температура. Процеса се контролира софтуерно посредством термодатчика на вътрешното тяло(който вие електронкаджиите наричате термистор:)... |
Много добре си го е описал човека.
Другия датчик е за температурата на въздуха в помещението. |
|
|
 |
|