| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 21:00 Заглавие: Относно луминисцентни лампи |
|
|
Хора,какво става ако захраня 6w пуричка с ел.баласт от 8 ватова?Ще и скъся ли живота?Или ще свети по-слабо или по- силно?!Ще пробвам де,но нямам баласт за 6 ватова за да направя сравнение и тест.Някой ако си е правил подобни експеримени да каже. _________________ [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петър Христов Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 21:11 Заглавие: |
|
|
Слагал съм 18 вата запалка на 36 вата лампа,и доста трудно пали а като запали свети слабо.Обратното не съм пробвал но според мен ще свети по силно и за кратко,ще и прегреят катодите и ще цъфне а може и буквално  |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 21:52 Заглавие: |
|
|
Пусни я. Изчакай една минута и я спри. Виж първо транзисторите на баласта и дросела колко са топли. Ако не парят пусни я за 10 мин. и пак провери. Ако не са горещи ОК! виж и лампата колко е загряла но тя най добре работи когато е топла стига да се държи с ръка по средата.
Мощностите които пише са доста относителни не им вярвай. Аз напусках в нас няколко лампи по двора които са от най-тънките по 13W с баласт за 18W лампа (поне за толкова дават баласта) но 18W лампа на него направо тлее. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 1:03 Заглавие: |
|
|
Не знам ако е електронен баласта но ако е със стандартен дросел определено и се скъсява животеца. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 2:45 Заглавие: |
|
|
| А може ли да гръмне ? |
|
|
 |
gguest Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 17:11 Заглавие: Re: Относно луминисцентни лампи |
|
|
| Kacho написа: | | ...какво става ако ... |
Ще свети нормално. Разликата във ватовете е разлика в тока през йонизирания газ и разлика в пада върху тръбата, но 2 Вата е само разликата от толерансите на елементите и тръбите - при по- стари тръби падът на напрежение е по- голям заради намалената емисия на катодите. _________________ Когато не знаеш какво да правиш - прави каквото знаеш. |
|
|
 |
|