| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2013 20:42 Заглавие: Въпрос за цифрови TV приемници |
|
|
Не съм наясно с тоя въпрос: дали външните цифрови TV приемници приемат освен цифровите канали (програми) и аналоговите такива? Имам предвид не само, но най- вече тези за кабелните програми - DVB-C? Т.е интересува ме, ако телевизор се свърже с цифров кабелен, външен тунер той се пуска на AV- а aко се наложи гледане на аналогов канал ще трябва да се превключи на вградения в телевизора аналогов тунер? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2013 22:51 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ако телевизор се свърже с цифров кабелен, външен тунер той се пуска на AV- а aко се наложи гледане на аналогов канал ще трябва да се превключи на вградения в телевизора аналогов тунер? |
Точно така , поне досега комбиниран цифров с аналогов приставка не съм виждал . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2013 0:24 Заглавие: |
|
|
Е то след септември няма и да трябва аналоговия до колкото разбирам. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2013 4:20 Заглавие: |
|
|
И аз тука имам два телефона с телевизор. Какво да ги правя :
Поне ботев връх няма ли да оставят ? |
|
|
 |
triax Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2013 8:43 Заглавие: Re: Въпрос за цифрови TV приемници |
|
|
Всеки цифров тунер приема само цифрови канали. В самото му име пише - DVB (Digital Video Broadcasting). Възможно е да има и комбинирани тунери.
Ако сложиш външен цифров тунер на телевизор и искаш да гледаш аналогови канали ще трябва да превключиш на тунера на телевизора.
Ето малко инфо. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2013 16:51 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | Е то след септември няма и да трябва аналоговия до колкото разбирам. |
Не е съвсем така, поне според мен. Имам предвид, че кабелния оператор (тукашната кабелна телевизия) почти на 100% е сигурно, че ще продължи да си излъчва аналогово. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 2:17 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | Не е съвсем така, поне според мен. Имам предвид, че кабелния оператор (тукашната кабелна телевизия) почти на 100% е сигурно, че ще продължи да си излъчва аналогово. |
Ако местната ви кабеларка не се адаптира към DVB-C, ефира ще я схруска в бъдеще време  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
triax Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 8:32 Заглавие: |
|
|
| Скъпичко е "DVB-C"-то...непосилно за която и да е малка, местна кабеларка. Пък и заради аналоговите телевизори на бабите и дядовците ще им е по-удачно да си седят на аналогово разпространение. |
|
|
 |
|