Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със захранването GoldStar cf 20e20b

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2013 15:20    Заглавие: Проблем със захранването GoldStar cf 20e20b Отговорете с цитат

Шаси MC-41B. Схемата - http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/3782/LG_mc-41b.html
Пристигна с дупка на STRS6706. Подмених ИС но се оказа че и 2sd2092 e окъсил и ценера на 6.8 в базата му и един диод. Ценера и диода лесни но транзистора е специфичен с голяма бета и нямам такъв. Че и с диод К-Е. Поставих BD681 който ми се видя най близо като параметри.
Захранването обаче не прави никакви опити да стартира Sad Сменен и оптрон без ефект.
На емитера на този транзистор Q805 имам 7,2В. Трябва ли да очаквам въобще да тръгне с този транзистор захранването или да си търся оригинален? Или има и друг филм?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2013 15:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Кво мързи те да напишеш в търсачката на форума *D2092* ли?Има поне пет теми в които е дъвкан надълго и нашироко тоя транзистор.Аман от чакащи да им поднесът на тепсия. Evil or Very Mad

P.S.
И ако обичаш не ми пълни ПМ с глупостите си-
milenjs написа:
Нали се сещаш че преди да я пусна съм проверил какво е писано във форума.

Откъде трябва да се сетя???Да не би да съм баба Ванга!?Обикновено съм забелязал че темите ти са най-често едно ходене по мъките за неща дъвкани до втръсване,баналности и автоголове.
milenjs написа:

Нали не смяташ че имам всякаква съветска номенклатура под ръка?

И тука ли е съветска материалната база??
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=2154
2SD2076

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=23319
И тука ли?
2SC3852

И още шест теми в които е дъвкан въпросния транзистор и навсякъде по останалите места е препоръчвано да се замени с оригинален(което е и най-смисленото).

Айде,да ти седи тука и "решението"-
milenjs написа:
Проблема беше в прекъснал резистор на 5-ти крак - 18ом.

И как аз трябва да ми хрумне че си изчел темите във форума,при положение че не си направил нещо далеч по-банално и интуитивно-при гръмнал STR да си провериш всичко на всичко двата нискоомни резистора в това захранване...

И не ми заповядай какво да ти направя с темата!!!Моля!!
Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети