| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
simeonov_p Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2013 22:07 Заглавие: Как да усиля звук от аудио изход на ТВ |
|
|
| Здравейте, искам да усиля звук от телевизорните изходи (аудио).Направил съм си кабел стерео и ползвам 2-та канала Ляв и Десен от телевизор, който на другия край е с букса 3.5 инча и закачам слушалки, но звукът не е достатъчно силен, искам да усиля звука защото слушалките ще бъдат от полза на човек с увреден слух (слаб слух), но не съм много наясно с електрониката. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2013 22:25 Заглавие: |
|
|
ето една схемичка която ще ти свърши работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2013 23:10 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ти! |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2013 0:02 Заглавие: |
|
|
С тая схема няма да стане абсолютно нищо.Как ще ти мине променлив ток през база-емитер,съответно колектор-емитер?!?!Ако можеш обясни принципа на работа на схемата и кажи от каде я взема! _________________ [email protected] |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2013 0:42 Заглавие: |
|
|
Клас А усилвател, защо няма да стане?
Може би ще има нужда да се подбере резистора, дали да е 100, повече или по-малко килоома, кондензатора последователно на сигнала може да се сложи и малко по-голям. Сега, сигурно има и по-сериозни схеми на слушалков усилвател, естествено. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2013 1:54 Заглавие: |
|
|
Схемата работи при мене. Да 100 ком. е долу-горе добре за 3 V и за 32 ом слушалки. Такова е последното стъпало на един свръхрегенеративен приемник за УКВ който съм правил. Е има и още едно стъпало. Но добре работи така. При това ниво на сигнала което идва от ТВ би трябвало да усилва достатъчно.
Kacho през б-е тече малък постоянен ток. Променливия ток се наслагва върху него. Колекторния същата работа. През слушалките тече в този случай и прав ток. Така, че не бива резисторите да са прекалено малък, защото слушалките почват да топлят ушите и накрая спират да свирят.  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2013 22:10 Заглавие: |
|
|
о не, няма фабрична, има допълнително букси отстрани но са същите аудио и видео.Точно това ми беше целта- да изкарам изхода да е 3.5 инча за нормален жак за слушалки, но звука не е достатачно силен и искам да го усиля, защото майка ми е с увреден слух.Иначе имам нов LED, на който си ползва слушалки и там си усилва от ТВ-то и си чува, но другите не чуват
Като куц кон в електрониката затова посегнах към помощ във форума, а имам един мултицет който е в гаранция и съм го върнал в магазина, като се обадят да си го взема ще си напазаря нещата които ще ми трябват за тези слушалки и ще си го скалъпя, след това ще ви пиша какво е станало.
http://dox.bg/files/dw?a=5e062ad87d
http://dox.bg/files/dw?a=d04f4216bf |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2013 23:12 Заглавие: |
|
|
| Филипов май имаше предвид да си изкараш изхода от усилвателя към говорителя на жак, а не пак да добавяш усилватели. И това ако не е силен звук то какво ще е? Вързваш двете слушалки последователно за да не изгарят лесно и толкова ) |
|
|
 |
|