|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
siente Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 18:15 Заглавие: Търся Схема |
|
|
Имам един трансформатор 18 волта двуполярен,и ми трябва схема която да ми даде 2х29 променливо или след изправяне 2х40 волта.Въпросната схема е за захранване на крайно стапало,което ще използвам за съб буфер със мощност 100Вт.Имам някои схеми,обаче всички са мн сложни за изпълнение,ако някой има някакво предложение ще съм му благодарен да го сподели:) _________________ SiEntE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
| С траф на 18V ще се мъчиш да изкараш 2x40- трудна работа да не кажа невъзможна, за да може усилвателя ти да работи пълноценно захранващата ти мощност трябва да бъде малко над тези 100W които са изходна мощност на усилвателя. При захранване 40V и изх. мощност малко над 100W ти трябва доста стабилно захранване от порядака на около 4 или 5А и то двуполярно . |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 21:59 Заглавие: |
|
|
| Единствено предложение -ПРЕНАВИЙ ГО!!! И то ако съответства по мощност. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2005 22:18 Заглавие: Търся схема |
|
|
Не търси никаква схема,защото няма такава,а пренавий трафа.За полезна мощност от 100Вт.ти трябва траф поне 150Вт.Има едно ПИСАНО правило,че консумираната мощност е1,5пъти по-висока от полезната изходна в товара.В нея влизат загуби в трафа,загряване на елементите и ред други не-полезни консумаций.И едно от моята дългогодишна практика-всеки елемент се натоварва с не повече от около 70% от максималните му параметри,а останалите 30-са резерв.
Така поне на времето проектирахме усилвателите,някой,от които работят и до днес,а виж какво става с модерната китайска техника,дето на втория ден от покупката отива в сервиз.И една поговорка:От нищо нещо не става.В усилвателната техника има закон-всичко е за сметка на енергията,която в повечето случаи идва от захранващите трафове или устройства.Стига лекций,че ставам досаден. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|