Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми с Grundig cuc5361

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2013 22:09    Заглавие: Проблеми с Grundig cuc5361 Отговорете с цитат

Докараха телевизора неработещ!Забелязях че при стартиране от пауър бутонa който е с двойно действие вдига високо за секунди и минава в стандбай без да видя образ.В момента не е при мен телевизора а в сервиза и не мога сега да опиша състава му.Пуснах отопление външно и го стартирах -появи се растър с обратен ход и по-къс с 10 санта от ляво и дясно за секунди и се гаси.След 10 стартирания се пусна нормално и с картина но с по една педя къдри образа от горе на екрана и от долу -по средата е добре!Намерих сух кондер на 200волта-4,7m/350v,смених и всички електролити в обсега на tda 8214b че и по далече от нея и къдренето не се маха ,плюс това тв-то се изгася когато му кефне и после се пуска нормално !Смених и кондерите в първичната и вторичната част от захранването но без резултат.Осцилоскопа не показва пулсации никъде.Струва ми се че вторичните на тхо-то имат леко къдрене преди да се изправят от диодите,обаче не съм сигурен понеже цял ден ме мъчи и накрая буквално отказах психически и го остaвих за днес.Очаквам всякакви предложения за проби и т.н .

Exclamation Arrow За тебе нещо правила за оформяне на тема да същестуват?
P.S.Па ела ме бий бе.Заповядай!Кво само ми разпращаш заплахи на ПМ!?
Адреса ми го има в профила.Аман от "куражлии" скрити зад монитора на другия край на България.Участието ти тук и под този ти пореден ник приключва.
Не се хаби да си правиш нови регистрации.Не си желан тук,а и едва ли можеш да се регистрираш толкова бързо, колкото аз да те изтрия!
Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети