| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wildfire Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2013 22:01 Заглавие: Използване на "caps lock" или " num lock" |
|
|
Здравейте ! . Нов съм във форума и се надявам да ме извините за не компетентното изказване..
Въпроса ми е следния. Искам да направя така че като натисна например caps lock от клавиатурата да включа някакъв електро уред ... например буфера .. Казаха ми че може да стане със реле но как точно КПД-то не ми го позволява да го измисля ... можели някакъв съвет...
Благодаря предварително колеги !  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2013 23:12 Заглавие: |
|
|
Вероятно е по добре да използваш това http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=22
Със 7 релета можеш да включваш 7 устройства. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 22:51 Заглавие: |
|
|
Начини за управление на консуматори с компютър има много. Конкретно за Caps lock и Num lock ми идва на ум следното: и двата клавиша действат алтернативно, като при натискане освен всичко друго, което правят запалват един светодиод на клавиатурата, а при повторно натискане го гасят. Ако на мястото на този светодиод се свърже оптрон, той може да управлява през симистор или реле произволен консуматор. Ако това е идеята, мога да предложа и конкретна схема. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 22:57 Заглавие: |
|
|
offtopic//
И като пише, ще има дискотека  |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 23:49 Заглавие: |
|
|
Това иска човекът, това му предлагам - прост начин (имайки предвид КПД-то) да включва електроуреди с Caps lock и Num lock. Пък и съвсем не е задължително тези два клавиша да се ползват при въвеждане на текст. Съвсем друг е въпросът дали трябва да се ползва компютър, при условие, че обикновен тригер може да свърши същата работа. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
|