| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sach Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pk123 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 11:48 Заглавие: |
|
|
Здравейте, предполагам както повечето "майстори" бояджията го е свалил без да се замисли, че като надпише кой кабел от къде е ще спести доста труд на някого. Почти всички са така. "Ония след мен ще го оправи".
"2 по-дебели(син и зелен) които задействат електрическата брава " -
ако е така като се допрат трябва да отварят врата- пробвайте. Връзват на SW1 и SW2. Връзката на SW2 към GND в по-новите схеми е по-добре да я няма. (Така каза техника, който го връзва при мене и прекъсна пистата на платката).
Останалите 3 трябва да се види как са свързани в централата или на принципа проба-грешка. Поне няма какво да се повреди при грешно свързване. Но май трябва да има някакви напрежения и на тях.
Успех |
|
|
 |
Sach Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 15:28 Заглавие: |
|
|
| да де но не знам кой от другите три кабела къде трябва да влезе ??? между другото при замерване с мултицета между дебелия зелен и тънкия зелен има същото напрежение от 10,3 V и между дебелия зелен и тънкия бял е същото положение. Само между дебелия зелен и червния няма напрежение... ?! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 18:33 Заглавие: |
|
|
| Досега не съм виждал ел. брава да се захранва с постоянен ток . Най вероятно централата ви е на Балканбит , или Ниппон , при второто положение просто забрави с този домофон да направиш нещо . И вместо да губиш времето на хората - иди у някой съсед и виж как е вързан неговия домофон , а и модела му , може да се изненадаш ! |
|
|
 |
Sach Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 19:36 Заглавие: |
|
|
| тока е променлив не прав ! извинявам се за допуснатата грешка, а съседите са със старите домофони от преди 30 години (блока е строен 1978г.) нещо ме навежда на мисълта че тази инсталация е с общ +, а за домофоните на комшиите дори някой да се съгласи да му разглобя домофона (в което силно се съмнявам) пак няма да разбера кое къде да свържа защото на новия домофон изводите са 4, а аз имам 5 проводника стърчащи от стената. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 23:14 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Досега не съм виждал ел. брава да се захранва с постоянен ток . |
В българските системи или изобщо? Имам няколко, на които е отбелязано DC. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
Sach Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2013 0:21 Заглавие: |
|
|
| в моя случай не е прав тока,а е променлив просто съм допуснал грешка в предишния пост. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2013 13:00 Заглавие: |
|
|
| Българските системи , то електромагнита може и на постоянен ток да работи , но много рядко се случва . А на питащия - след като си установил кои са за бравата - виж си там на домофона има една празна клема , SW1 и SW2 май бяха - те са за бравата , трябва да туриш винтче с гайка за нея и да срежеш една пътечка отдолу на платката , за да изолираш бравата от разговорната маса . Ако системата ти е от старите със общ + - една от трите останали жици е общия + , а на другите две - трябва да имаш напрежение -9V , ако нямаш това напрежение - или централата ви е от друг тип , или линията ти е прекъсната някъде . И в двата случая , ако е с общ + - този домофон няма да има чуваемост надолу , дори и да го вържеш правилно . И още нещо - сигурен ли си , че на съседите ти работят , да не се окаже , че на никой в блока не бачка домофона на разговор , а само си отварят вратата ! |
|
|
 |
|