|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ikonoma Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2013 22:30 Заглавие: Въпрос относно домофон |
|
|
Здравейте,
опитвам се да разбера що за домофон имаме в блока. Строен е някъде 1970 година. Електроника не мога да намеря. В ел.табло на входа има 12 V селенов изправител, но не гарантирам, че има общо с домофона. Във всеки апартамент има слушалка ЕД-100, три кабела излизат от стената. Бутона на нея НЕ е свързан (предполагам е за ел.магнитна брава, потвърдете, ако знаете със сигурност). Долу на входа има решетка с бутон, който нямам представа за какво е. От стената идват 5 кабела - три дебели и два тънки. Прикачам и снимка.
http://s12.postimage.org/8i8cltu30/2013_02_21_12_26_31.jpg
За какво служи бутона?
Можете ли да ми дадете схема на домофонната инсталация? Предполагам, че е производна на тази, но не знам какво място заема бутона на входния говорител в схемата.
http://s13.postimage.org/gvw8j3d53/Voroshilov_1960.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 8:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ...... Долу на входа има решетка с бутон, който нямам представа за какво е..........За какво служи бутона? |
Възможно е този бутон да е опция за пускане на стълбищното осветление .
А вътре щом са по 3 проводника до домофона, вероятно няма управление на електромагнитна брава, а само слушалка. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 9:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Електроника не мога да намеря. |
Е каква електроника търсиш - това което си дал на снимката - това е . Усилвател на етажните микрофони с 1 транзистор и товар капсула при входа . Очевидно ел. брава нямате монтирана , но инсталация за такава има . Жиците за същата трябва да стигат до таблото със звънците , търси ги вътре . |
|
|
 |
ikonoma Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 9:49 Заглавие: |
|
|
Горе в апартаментите влизат 3 кабела към слушалката, не ми се струва логично да има управление за брава само с толкова.
Но по-голямата ми загадка е бутона долу, който е свързан(5 кабела), а не знам за какво служи. Наистина ме замислихте с това за стълбищното осветление. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|