| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hristo_kolev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 0:49 Заглавие: Управление на 4 тиристора за приставка към електрожен |
|
|
| Здравейте колеги.Искам малко помощ.Имам 4 мошни тиристора TB143-400 и съм решил да си направя правотокова приставка към електрожена.Ако някой има идея или готова схема за управлението на тиристорите в Грец схема да помогне.Иначе тиристорите са много мощни даже прекалано ама със такива разполагам пък не ми се копуват нови. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |
pansim Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 16:59 Заглавие: |
|
|
Освен фазовото регулиране на тиристорите, ще ти трябва и доста сериозен дросел. Иначе - няма никакъв смисъл.
В интерес на истината, досега ДОБРЕ работещ електрожен с тиристорно управление съм виждал единствено трифазни, от едно време
Но даже и там има огромен дросел. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 18:13 Заглавие: |
|
|
| За мен не е проблем дросела имам няколко най-големия е към 6kW колко според вас трябва да е мощен дросела иначе трафа на електрожена е 12kW |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 18:40 Заглавие: |
|
|
| Дросела не се измерва във ватове. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 18:43 Заглавие: |
|
|
| Малко инфо за тия дросели защото не съм се занимавал със такива неща до сега как се изчисляват |
|
|
 |
pk123 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2013 11:32 Заглавие: |
|
|
Колега, преди време правих такова нещо по друга схема, но принципът е като на показаната. Работи само при напълно отпушени тиристори. При малко дефазиране на отпушването не работи добре т.к. времето с отсъствие на напрежение (респ. ток) е голям и дъгата гасне. Трябва да си голЕм майстор за да го ползваш. За да компенсира дросела трябва да е много голям (Н). Много намотки на голяма сърцевина - огромен.
При наличие на 3 еднакви трансформатора (по-малки) и 3- фазен ток може да се помисли за 3- фазен електрожен с 2-пътно изправяне, което е нещо различно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 11:17 Заглавие: |
|
|
Точно казано. С три фази става, както писах и по-горе. За монофазен електрожен е направо безмислено. Най-вероятно дросела ще е по-голям от трафа  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2013 23:49 Заглавие: |
|
|
| Това със трифазния ток незнам как ще стане защото нямам такъв прекаран.Но ми харесват онези електрожени без траф монофазни са много леки и заварят перфекно.Работил съм със такъв и съм много доволен.Дайте инфо на какъв принцип работят.И дали могат да се изработят ръчно. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 08, 2013 0:33 Заглавие: |
|
|
Не могат да се изработят ръчно. Не и от теб. За принципи на действие и т.н. - ползвай търсачки - нет голям.
И е крайно време да се спре с търсенето на балтон за копчето. По какво сме колеги, хептен не ми е ясно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|