Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Климатик BEKO

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
diavolo69
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Pleven

МнениеПуснато на: Вто Мар 19, 2013 16:17    Заглавие: Проблем с Климатик BEKO Отговорете с цитат

Здравейте, не знам дали тук е мястото на темата, но я пускам тук!
Проблема (поне според мен) е следния- имам два климатика БЕКО -9ка и 12ка, направиха им профилактика преди 1 месец, без да пълнят с ферон.
Сега 12-та върти постоянно вътрешното тяло,без да спира и за секунда, а външното тяло включва и изключва пред около 4-5 мин. Когато не работи външното тяло вътре духа хладен въздух и става хладно. Въпросът ми е това проблем в някой датчик или просто този модел така работят? Ако някой може да помогне благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Мар 19, 2013 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дистанционното в какъв режим е и ако е <Heat> и не топли - викни тези, които са ти направили профилактиката. Предполагам, че преди това е работил нормално.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
diavolo69
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 19, 2013 16:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами проблема , е че не знам как са работили преди това, защото купих апартамента с тях и бяха много задръстени с прах, но мисля че докато работеха преди профилактиката не духаше така хладно. Питах ги майсторите и казаха, че трябва да си направели температурата в стаята и тогава няма да духа така хладно, да ама вече 10 дена е все така , а в стаята е 23 градуса, като климатика е настроен на 24 и не изгасва. За дистанционното то е с иконки и трябва да е на слънце за да духа на топло. Иначе те духат топло,но после не изключва вътрешното тяло.
Върнете се в началото
Петър Христов
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Вто Мар 19, 2013 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Климатиците конвенционални ли са или инвертори?
Ако са конвенционални може да направиш следния експеримент:
избираш си топъл ден-външна температура 15 тина градуса,включваш на отопление,задаваш максималната температура и заставаш до външното тяло да го наблюдаваш . След десетина минути трябва да започне от време на време да спира вентилатора и след няколко минути пак да тръгва за известно време после пак да спира и.т.н.т.После му намаляш температурата примерно на 22гр. изчакваш да спре външното тяло,като почне да духа със стайна температура пак вдигаш температурата на макс. Трябва вътрешното тяло да спре да духа до момента в който тръгне външното и температурата на топлообменника се качи до 36 37 гр.После пак започва да духа. Ако работи така значи нищо му няма.
Два три градуса разлика между зададена и стайна температура са нормални,особено за нисък клас климатик.Някои модели спират вътрешния вентилатор като стигнат зададената температура,а други не.
Беко нищо не значи,има турски и китайски и нямат нищо общо,дори от модел до модел има голяма разлика ,обикновено промяната е към по зле Laughing
Ако дадеш точен модел,ще ти кажа дали са сполучливи или не,освен ако предпочиташ да не знаеш Laughing
Върнете се в началото
diavolo69
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 20, 2013 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес ще пробвам да направя това което си описал, гледам че температурата е 15 градуса на вън. Климатика 12-та е модел BKC 120, a малкия 9-та е модел BKN 090. Мен ме притеснява това, че големия работи почти постоянно и не е толкова студено на вън, а при -10 сигурно няма да има смисъл да го пускам. При зададена 26-7 градуса в стаята термометъра не може да се качи над 23 градуса. Забелязвам, че върти постоянно вътрешното тяло все едно охлажда някой датчик и отново включва компресора и когато го оставя на 22-23 градуса изключва и не се включва цяла нощ, а температурата пада на 19 в стаята. Мисълта ми е дали да викам майстори?

Климатиците са конвенционални.
Направих това което си описал и след 20 минути работа на 31 градуса външното тяло не се е изключвало и след като го намалих на 27 градуса изключи. Вътре го намалих на 22-23 градуса и продължи да духа само че хладен въздух и става хладно.На тези градуси продължава да се включва външното тяло(температурата на вън е 15 градуса). Сега пробвам малкия климатик по този начин да видя какво ще стане.
Върнете се в началото
Петър Христов
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Мар 20, 2013 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

BKN 090 не ми е познат(или не се сещам)BKC 120 е китайски и не е лош,има датчик във външното тяло за дефроста и работи прилично в студа.По принцип като стигне температура спира външното тяло а вътрешното духа докато изстине топлообменника и после и то спира.Ако не спира въобще,дори и ако при 19 20 гр. в стаята му зададеш 30 докато чака външното, може да има проблем с датчика на вътрешния топлообменник,но не съм сигурен.Най добре да го погледне някой колега дето се занимава с ремонти(не само монтажник че повечето са некадърни до безбожие)Бих го погледнал но си ми далечко...
Върнете се в началото
diavolo69
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 20, 2013 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти за обърнатото внимание. Обадих се на майстора който им прави профилактика утре ще дойде да ги погледне. А и аз също си мисля че е някой датчик, защото не е нормално да не гасне вътрешното тяло. Или единствено гасне на 22 градуса и не се включва цяла нощ и на сутринта е 19 градуса.
А този за който каза че не си го чувал, той работи 3 мин. вътрешното тяло спира и след 1 мин пак се включва заедно със външното и то работи 30 секунди и всичко се повтаря постоянно, на 24-25 градуса, а стаята е не повече от 15 кв.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети