|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valcortb Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 22:00 Заглавие: Лаптоп не зарежда батерия |
|
|
Лаптопа е Dell Inspiron N5010.
Преди няколко дни си залях лаптопа с безалкохолно и се наложи да го отворя да го изсуша като между другото да го изчистя, но като развивах платката за захранването имах проблем с едното болтче и явно го напънах повече от нужното и белия конектор в ляво (не му знам точно името) http://i01.i.aliimg.com/img/pb/803/401/445/445401803_930.jpg
леко се отчупи. Поогледах го и не изглеждаше да се е прекъснала някоя писта, но сега не иска да ми зарежда батерията и не разпознава зарядното като оригиналното на Dell. Може ли да се оправи по някакъв начин или ще трябва да си купя нова такава платка? Пробвах с друго зарядно и батерия от същия модел, но няма ефект. Също и някой копчета на клавиатурата не работят и не знам как да ги изчистя.
Какво ще ремонтираш като ти даже си нямаш понятие коя платка в уреда за какво служи?Насочи се към сервиз  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 17, 2013 12:02 Заглавие: |
|
|
Така като гледам, тази платка май няма нищо общо със захранването. На нея виждам само USB-ta и LAN.
Клавиатурата не се разглобява сама по себе си. Направо си купи нова или втора употреба.
За проблема със зареждането, моят съвет е да го занесеш на сервиз. Не го ръчкай без да имаш понятие какво правиш. Щото после ще си скубеш косите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|