|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 04, 2013 17:02 Заглавие: Проблем със звука на шаси PC-04A - Решено |
|
|
Телевизора дойде с повреда в захранването- имаше изсъхнал един кондензатор. След това установих, че няма и звук. На краче 2 (Vol) на процесора (PCA84C640O/030) има само 0.07V и не се променя при регулиране на звука. След като прекъснах това краче няма звук отново. Установих и че на краче 7 (Mute) на IC401 (TDA1940) има 0.23V. Прекъснах и това краче и звука дойде, но естествено, не се регулира. Звук има само ако и двете крачета са прекъснати. Дали има някаква друга причина, освен от хардуерно естество, която да довежда до тоя ефект. Малко чудно ми се вижда да са се повредили две инт. схеми по такъв специфичен начин. Както ми е чудно и защо (за бога ) Mute е при тая инт. схема (TDA1940). Иначе, ако не намеря друго решение, ще прехвърлям от другите контроли да управляват звука.
Тъпото 220нано дето се споменава във всяка втора тема за това шаси или за TDA1940 кой ще го смени  _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Съб Апр 06, 2013 21:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 06, 2013 21:09 Заглавие: |
|
|
Пропуснах да напиша навреме- точно такъв излезе и "моя" случай- напълно изгубил капацитет кондензатор C409 (по схема и на шасито 0.22 µF - аз поставих 0.47 µF и всичко си дойде на мястото. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|