|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 19:04 Заглавие: Проблем с UPS APC SU620 INET |
|
|
Здравейте, купих този UPS преди година и половина 2ра употреба без батерия. Когато го донесох вкъщи му сложих чисто нова батерия. Когато го пуснах заработи, направи си самодиагностиката, обаче когато извадих щепсела от контакта за да го тествам как преминава на батерия започна да издава непрекъснат звуков сигнал и светна диода за "overload" без да е включен абсолютно никакъв консуматор. След добавяне на товар пак същото. Извадих му батерията и престоя така около 2 дни. След като я поставих отново проблема изчезна работеше нормално до миналата седмица. Реших да го изтощя и да се зареди батерията на ново за да разбера колко време ще държи компютъра без захранване от мрежата. След като го изтощих включих кабела в контакта и пуснах компютъра. След няколко дни ми се наложи да спра тока за да свържа 2 контакта, та при спиране на тока вместо да премине на батерия - непрекъснат звуков сигнал и червения диод за пренатоварване. Сега просто не знам кога пак ще ми направи номер, тъй като в следващите дни го тествам - понякога преминава на батерии, понякога не. Разглобих го и притиснах кабелните обувки защото ми се сториха хлабави, но проблема все още съществува. Към UPS-a е свързан компютър без монитор и един рутер, консумиращи около 100-120 Вт. При свързана 100 ватова крушка изключвах щепсела но превключваше на батерия нормално, но ми направи впечатлени, че светлината на ламБата потрепва. Моля дайте някакви идеи къде е вероятния проблем. Благодаря! _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 19:24 Заглавие: |
|
|
Ами преди да го купя вече бях купил от тези хора друг UPS, който работи перфектно. Точно за това реших да взема и втори от тях. Те имаха доста (около 20) UPS-a. _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|