| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 10, 2013 13:25 Заглавие: Лаптоп Toshiba A300D Свързване на матрицата към VGAизхода |
|
|
| Здравейте колеги, проблема на лаптопа, е че има откъртени от дъното платформи под видео чип в следствие на поставяне и махане на няколко видео чипа. В момента на вънешен монитор лаптопа работи нормално, но на неговя си дисплей дава само разни черти. Идеята ми е да разменя двата сигнала хардуерно, но такова нещо не съм правил и в момена умувам. Всякакви идеи биха ми били полезни, че хич не ми се дват пари за ново дъно. Имам Инфраред станция мога да свалям и качвам чипа, който всъшност е http://www.ebay.com/itm/121052984912?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ето това АМД. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 13:43 Заглавие: |
|
|
Ами не ми идва на ум как да ги опроводя и след това да сложа пак чипа отгоре те са безразборно пръснати из под чипа. Ще съм ти благодарен ако имаш идея как да ги опроводя.
П. П.
Мога да пробвам да почистя дупчиците да намажа с паста и да пусна по малък размер топчета вътре и с горещия въздух да ги разлея... захващам се да пробвам! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 15:00 Заглавие: |
|
|
Зачистваш част от лака на пистата със скалпел,запояваш тъничко жичле,в края го оформяш като окръжност,мацваш с фото лак и го изпичаш.
Колко са скъсаните активни контактни площадки,че работата е пипкава и ако е голям броят им не си заслужава.
П.С.
Това дето си решил до правиш ще унищожи окончателно платката. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 17:45 Заглавие: |
|
|
Аз го пробвах на бракувано дъно в интерес на истината топчетта застанаха стабилно и биха свършили работа.... ако случайно са опряли където тряжва
Ами не съм ги броил точно колко бяха липсващите контакти но бяха около 10-15 ще сваля утре чипа да се пробвам голямо благодаря за идеята! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 21:22 Заглавие: |
|
|
Ами не ,няма да опрат където трябва,стига се занимавал с дивотии.
Подходящ лак имаш ли,нещо издържащо на високи температури от този сорт.
Аз лично 15 контактни площадки не бих опроводявал.Извратено е,честно. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|