|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Георги202 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:18 Заглавие: Домашен усилвател с интегрална схема |
|
|
Моля за вашето мнение за следното:
Имам трансформатор с напрежение на празен ход 2х18V/50Hz от руски усилвател Вега-10У-120С. Интегралната схема TDA2050 подходяща ли е за захранване с този трансформатор за мощност 2х15W за тонколони с импеданс 4 ома, максимална мощност 40W, 40Hz-20kHz ?
Каква друга интегрална схема ще ми препоръчате за домашен стереоусилвател с тези параметри ?
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:42 Заглавие: |
|
|
Трафа ти става , ама ТДА-то ....не . Изобщо незнам защо все избирате някакви нискобюджетни ИЦ от балканската война , дет не свирят , лесно се самовьзбуждат , трябва изолация кьм охладителя , а за стерео самоправка трябва да си доста напред с матеряла , за да я направиш . Избирай си някакво STK ,за да не се видиш в приключение  |
|
|
 |
pansim Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:47 Заглавие: |
|
|
Сега ако кажеш и откъде да се купи ИСТИНСКА интеграла STK...  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:53 Заглавие: |
|
|
Идея - за <100 лв. можеш да си купиш съвсем приличен усилвател втора употреба с тонкорекции, няколко входа и т.н. че дори и дистанционно. Дори и тук във форума има доста обяви.
Все пак това, което правиш трябва да се снабди с кутия, входни и изходни съединители, врътки и още доста губещи време и ресурси дреболии.
Освен ако не се напъваш с обучителна цел. Навремето някъкъв усилвател беше в корекома няколко заплати, а да си го направиш излизаше половин - една и имаше икономичерски смисъл. Сега определено няма. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:54 Заглавие: |
|
|
| Какво значи истинско ? Да ти я докарам от Япония ли ? Такова животно не се е раждало от времето на кореком |
|
|
 |
Георги202 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 9:59 Заглавие: |
|
|
Кутията, потенциометрите, превключвателите и ПУ са налични.
Само ДУ нямам, но не ми необходимо.
За предпочитане е по-добрата интегрална схема, но въпросът е каква да бъде и откъде да се купи качествена интегрална схема, защото има STK и STK ? |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 11:27 Заглавие: |
|
|
Иво, ти сигурен ли си , че ТДА2050 не свири ? Слушал ли си стъпала с нея в схемата на Лозев ? Ако не си , чуй я , пък тогава се изказвай, че не свирела.
За питащия, изправено и филтрирано , напрежението ще ти дойде към +/-25 волта. На ръба на ТДА2050 е. Или слагай LM1875 или LM3886.
Друг вариант е два готови кита с ТДА7294 от Елимекс. |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 11:37 Заглавие: |
|
|
Ха ! Верно ли свири бре Люси ? Явно не сьм слушал, а и да ти кажа честно вьобще и не искам да я слушам . А за какво по-точно става дума ?- че за 2 лева цена свири като за 4 лева ли ? Като вземете да превьзнасяте някой невероятен боклук , та чак ми става смешно пич  |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 11:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Явно не сьм слушал, а и да ти кажа честно вьобще и не искам да я слушам |
Ако наистина не си, то тогава твърдението ти , че не става е меко казано необосновано и смешно.
| Цитат: | | А за какво по-точно става дума ?- че за 2 лева цена свири като за 4 лева ли ? |
Нали не мислиш, че цената е определяща или....Ако го твърдиш, жалко. |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2013 12:20 Заглавие: |
|
|
Добре Люси , слушай си ТДА-тата/ по схемата на Лозев/ и се наслаждавай на супер саунд , динамика , изкривявания и т.н. , а ако искаш нещо стойностно да ми кажеш в Hi-Fi -то , предупреждавам те , че не можеш да ме светнеш нищо ....
П.С. Абсолютно сьм се убедил с годините , че цената има определщо значение /като изключим последните 10 китайски години/ . Примерно ако ти изпаднат бенк§олуфсени ,харман кардани , ревокси , брауни евтини - обади ми се , аз ще ти ги изкупя 
Последната промяна е направена от ivo07 на Чет Апр 11, 2013 12:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|