|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 16:30 Заглавие: Климатик нов Panasonic или Mitsubishi втора употреба |
|
|
| Здравеите,изчетох доста неща по темата-климатици и в този форум и не само тук.Двоумя се какво да купя:нов Panasonic 12 invertor за 1170 лева с монтажа,или Mitsubishi 12 invertor-740лева с монтажа,но втора употреба на 110 Волта?Panasonica е китаиски но казват в магазина бил с фреон R410 и бил добър.Mitsubishito знам само че е с 3 години гаранция и наи-вероятно е Японски или правен за там защото е на 110 Волта.Другия е с 5години гаранция на компресора и 2години за другите части.Искам да го ползвам предимно за утопление зимата,знам че и двата ще ми студят,но кои ще ме топли повече?Помещението ми е 21кв.м.Изток,тухла с дървена дограма. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batPepo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2005 20:26 Заглавие: Re: Климатик нов Panasonic или Mitsubishi втора употреба |
|
|
| Гост написа: | | Здравеите,изчетох доста неща по темата-климатици и в този форум и не само тук.Двоумя се какво да купя:нов Panasonic 12 invertor за 1170 лева с монтажа,или Mitsubishi 12 invertor-740лева с монтажа,но втора употреба на 110 Волта?Panasonica е китаиски но казват в магазина бил с фреон R410 и бил добър.Mitsubishito знам само че е с 3 години гаранция и наи-вероятно е Японски или правен за там защото е на 110 Волта.Другия е с 5години гаранция на компресора и 2години за другите части.Искам да го ползвам предимно за утопление зимата,знам че и двата ще ми студят,но кои ще ме топли повече?Помещението ми е 21кв.м.Изток,тухла с дървена дограма. |
Вземи Мицубишито, аз съм с Тошиба втора ръка и вече втора зима се справи чудесно.Много икономична , тиха и сигурна .
Няма да оспорвам че новото си е ново, но разликата в цените е осезаема пък получаваш същото.Успех в избора. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 9:55 Заглавие: |
|
|
Съвета ми е да не купуваш нищо на 110V. Най - малкото защото трансформатора също има кпд.
Като предимно ще се топлиш виж до каква минимална температура работи СЪГЛАСНО ДОКУМЕНТАЦИЯТА. Също виж и коефициента - добрите имат поне 4 - от 1KW от мрежата трябва да правят поне 4 KW топлина. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 20:57 Заглавие: |
|
|
Вчера писах по тази тема-втора употреба са много хубави,ама са вехти!Също като автомобилите,дето си ги купуваме.Вземаш го и лягаш под него!А и тези трафчета дето им ги слагат,изглежда някой вундеркид ги е смятал!Как го хранят,от къде вадят 1КW-не мога да си го обясня!Не ми приказвайте само че са инвертори и консумацията им е ниска и т.н.А когато се наложи да е висока,откъде ток,бе джанъм?  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
batPepo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 10:54 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Вчера писах по тази тема-втора употреба са много хубави,ама са вехти!Също като автомобилите,дето си ги купуваме.Вземаш го и лягаш под него!А и тези трафчета дето им ги слагат,изглежда някой вундеркид ги е смятал!Как го хранят,от къде вадят 1КW-не мога да си го обясня!Не ми приказвайте само че са инвертори и консумацията им е ниска и т.н.А когато се наложи да е висока,откъде ток,бе джанъм?  |
Да беше оставил един линк да видим какво и къде си го писал
Аз лично ползвам едно тороидално трафче дето вади 3 киловата, аз си го смятах(не съм вундеркинд) само ми го навиха под мой контрол.Доста читаво работи.Разбира се и то си има КПД,както по-г-ре беше споменато. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 16:54 Заглавие: |
|
|
Да ба,ама тези трафове,които ги слагат,не са тороидални,отделно мислим за това колко време е ползван ползвания климатик в Япония! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
batPepo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 18:15 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Да ба,ама тези трафове,които ги слагат,не са тороидални,отделно мислим за това колко време е ползван ползвания климатик в Япония! |
Приятелю, всички трафове които съм виждал по клими втора ръка в Пловдив са тороидални.Хората ги правят серийно за тези фирми.Не съм видял някой да слага други трафове.
А колко ли е работил в Япониа, ами сега пристигат модели от 2000 до 2002, рядко 2003 много рядко.
Определено са работили по-малко от Астрата детоя карам.То и тя е 92-ра ама е пушка.Та ако трябва да избирам между между нов китаец или Осака и втора ръка Японска машина, първите губят.Имам в службата един CROWN 18-ка вътрешното му тяло е по-шумно от на марков климатик външното тяло.За 450 лева слагам маркова машина инвертор с три години гаранция.После я хвърлям и следващата.Убедих се че разликата в работата на една Осака или Мидеа и едно Саньо е в полза на Саньо-то и най-вече в разхода на ел.енергия.За екстрите отделно можем да си поговорим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:21 Заглавие: |
|
|
batPepo,тези климатици втора употреба заливат България точно от Пловдив,ама вие там май оставяте най-доброто за себе си,а остатъка ни пращате на нас.Всички караме коли втора употреба и всички са пушки,като ги сравним сЛАДИ,ТРАБАНТИ и МОСКВИЧИ,дето ги мъкнехме на гърба си до 89 год/е,ЛАДИТЕ си вървяха /Такива,дето карат нови коли,едва ли влизат във нашите форуми.Дай Боже да ги има и да стават повече,ама се съмнявам.Та за климатиците-идват от Варна,монтират го и ти дават гаранция,ама иди после я търси.30кинта за едно идване до Провадия,все ти си виновен,тока бил много променлив и т.н.Давай да сметнем какво излиза?Аз съм съгласен за Японските изисквания,качестото и всичко останало,но като имам пред вид че Японеца е по пинтия и от нас,кажи защо те са ги изхвърлили?Аз все си си мисля че е надделяла простата сметка:Идва време за ремонти,не е изгодно!Точно като при автомобилите.Защото всеки производител е заложил в изделието си срок за нормална експлоатация и навън хората тези срокове ги знаят.А ние и да ги знаем,като сме бедни,ще купуваме това,което те вадят от употреба.В крайна сметка всеки има свое мнение и ние казахме нашето.Този,който се нуждаеше от съвет,да преценява сам.Иначе спора явно трябва да го решаваме на масата  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:33 Заглавие: |
|
|
За съжаление има голяма доза истина в казаното по-горе.Просто използваме последния ресурс на машинките и когато(и най-често!)те деянат повече от новите ментаци си викаме:Само втора ръка маркова техника.Просто пазарът ни е гърчав и продънен джоба,за да си позволим новички чудеса на техниката.Обаче старата чанта си е стара чанта каквито и нови дръжки да и слагаме....  |
|
|
 |
batPepo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:51 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | batPepo,тези климатици втора употреба заливат България точно от Пловдив,ама вие там май оставяте най-доброто за себе си...........................Този,който се нуждаеше от съвет,да преценява сам.Иначе спора явно трябва да го решаваме на масата  |
Прав си братко, така е.Работил съм в такъв сервиз и знам как е.Знам и педалите как взимат кинти за пътя и в двете посоки до някое селце или градче.Даже съм виждал монтажи дето в едно градче се слагат на 3 места машинки и на тримата хорица им се взе отиване и връщане.Че остават хубавите за вътрешни хора остават, ама вече и те се напълниха и при това голямо предлагане остават и за обикновенния човек хубави неща.
Всичко опира до това да имаш свой човек във фирмата.
Ех нямам скоро път към Провадия инак как бихме седнали на една маса........  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|