| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 13:26 Заглавие: Тиристори в схема за точкова заварка |
|
|
Здравейте,
Имам малък проблем с намиране данните за таблетъчен тиристор Т2-320. По-точно не ми е ясно какво напрежение и колко ток трябва да подам на УЕ за да се отпуши целия и през него да протече максималния ток от трансформатор. Ето принципна схема на това в какъв режим ще работят въпросните тиристори.
http://elektrouzel.ru/reference/thyristors/42-tiristory-serii-t.html
Ето един линк. От него се разбира 0,3А и 0,5 до 6V DC. Понеже трафа ми е навит за 10 волта, тиристора ще се отпуши ли при 6 волта подадени към УЕ? Не съм много наясно с руския и не съм сигурен в изводите си и затова питам по-знаещите.
Благодаря.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Opera 3 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 15:45 Заглавие: |
|
|
Контролирай първичната, не вторичната. Направо сложи един триак - примерно BTA12. _________________ младши електричар
имейл [email protected] |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 16:08 Заглавие: |
|
|
Не ми трябва на първичната. Искам да го направя с тези тиристори и комутацията да е от нисковолтовата страна на трансформатора. После ще му мисля и за някакъв таймер да му сложа ама това по-нататък.....  |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 17:50 Заглавие: |
|
|
Отпирающее постоянное напряжение управления - отпушващо постоянно напрежение на управление - 6 V ,при достатъчен влизащ ток в управляващия електрод - 0,32А - Отпирающий постоянный ток управления - отпушващ постоянен ток на управление .
цък
| Цитат: | | тиристора ще се отпуши ли при 6 волта подадени към УЕ |
Тиристора ще се отпуши при 6 волта подадени между УЕ и Катода му.
Имай предвид тиристор се запушва при прекъсване на тока в анодната му верига. |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 18:09 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, но не схванах добре. Така както възнамерявам да ги свържа двата тиристора се получава семистор. Как да определя кое е катод и кое анод . Напрежението в изхода трябва да си остане променливо. Означава ли това, че трафа трябва да е също 6 волтов?
За запушването.... нали тиристорите ще се запушат след два последователни полупериода след като напрежението в УЕ е отпаднало? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 18:20 Заглавие: За... |
|
|
| Така, както си ги свързал, се получава не семистор, а динистор - нарисуваната от тебе схема ще се самовключва при напрежение десетина волта между двата анода. |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 19:16 Заглавие: |
|
|
| Значи тоя траф не е подходящ за целта. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 19:39 Заглавие: |
|
|
| Трансф. е подходящ , раздели управл. електроди и ги управлявай самостоятелно. |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 14, 2013 20:17 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите. Зачетох се в една книга за тиристорни схеми и ще се отзова скоро с нова постановка, като ми се поизяснат нещата. Така както съм тръгнал май няма да стане. |
|
|
 |
gengan Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 15, 2013 23:32 Заглавие: Интегрална схема ТСА780 |
|
|
| Наистина защо така си тръгнал. Когато ползваш тиристори се предполага че ще ги управляваш фазово, с импулси. За целта е необходимо такова устройство. Схеми - хиляди, един добър вариант е да използваш интегрална схема ТСА785. Виж тук, има и схема как да се направи: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/45801/SIEMENS/TCA785.html |
|
|
 |
|