|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Вто Юли 23, 2013 12:24 Заглавие: Съвети и мнения за алармена система за вилата |
|
|
Здравейте. Искам първо да се извиня за това че сигурно са пускани и коментирани различни теми за такива алармени система за вилата. Искам подробно да опиша какво представлява вилата и какви са моите гледни точно за алармена система. Вилата представлява 2 основни живущи стаи, стая за инстерумент за инвентар и т.н и гараж за техника като трактор и прикачен инвентар. Стаята за инструмента и ССТ не са на 100% запушени за животни като котки и кучета от големината на пудел така че трябва да се има в предвид за датчиците да не са чутвителни за животни. Селото е на 20-на километра от града в който живея т.е при сигнал може да се реагира за времеви интервал от 15-20 мин. максимум. Гледайки различните алармени системи съм пред няколко дилеми:
1. Дали системата да има клавиатура за спиране на алармата - положителното е че работи безотказно , отрицателно е че при взлом апашите ще видят клавиатурата и че избягат
2.Дали системата да е без клавиатура , а спирането да е чрез дистанционно - положително е че при взлом няма как да се забележи че има алармана система , отрицателното е че при отказ на батерия няма да може да се спре алармата и трябва да се взема 2-ри дистанционен модул разкарване напрад наза...
3.Дали да има сирена, при положение че на улицата която е вилата няма много живущи хора
Задължително е според мен алармената система да има ГСМ дайлер със ЗВЪНЕНЕ на поне 2 номера, минимум 4 зони поне за момента, също така нисмя че ще е полезно да има подслушване през дайлера.
Ето и няколко системи който видях
1.http://www.sasingenering.com/apollo.html
2.http://www.detective.bg/GSM-kontrolirana-bezjichna-domashna-alarmena-sistema-s-tychskriin-klaviatura-s-do-50-zoni-za-kontrol-s-RFID-kontrol-na-dostypa-s-vgradena-sirena-model-Chuango-CG-G5?gclid=CPu8ya-LxbgCFZIPtAodUkAAaA
Ще съм изключително благодарен за полезните съвети който ще ми дадете _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 24, 2013 18:14 Заглавие: |
|
|
| Това, което си написал /1. Дали системата да има клавиатура за спиране на алармата - положителното е че работи безотказно , отрицателно е че при взлом апашите ще видят клавиатурата и че избягат / излиза, че искаш да хванеш крадците на място. Какво точно искаш да постигнеш с алармата, да прогониш апашите, или да ги хванеш на място? Двете неща са различни. За прогонване ти трябва да вдига шум /сирена/, светене на лампи и тн. За хващане - безшумност, да не се забелязва, че има аларма. |
|
|
 |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Чет Юли 25, 2013 8:36 Заглавие: |
|
|
За това не съм се замислял какво точно е по-добро дали да се прогонят или да ги изненадам в гръб. Повече ме интересуваше кое е по удачния вариант с клавиатура или с дистанционно. Казал съм според мен какви им са плюсовете и какви им са минусите. А относно сирената... според зависи дали крадеца е влезнал да търси точно определено нещо или каквото му хареса и го взема. Ако търси нещо определено той влиза и за 2 мин. е изчезнал въпреки сирената. Ако няма сирена може да се полакоми и да се огледа за още интересни неща, за което пък аз печеля време да отида до мястото.
Някакви отзиви за http://eta-sys.goonet.org/?menu=7;lang=1;view=86 _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 25, 2013 8:51 Заглавие: |
|
|
Разликата между алармите с/без клавиатура е, че тези с клавиатурата имат маршрут на влизане и входно време за изключване на алармата докато при тези с дистанционно липсва входно време - задействат се мигновено след проникване в помещението.
Няма защо да се притесняваш за дистанционните. Няма да ти създават грижи... освен ако не упражниш насилие върху тях.. или не решиш да ги почерпиш
Трябва да споделиш и какво е положението с напрежението в местността на вилата. Някои системи не са много подходящи за райони с нестабилно захранване.
Датчици за ситуацията която споменаваш - комбинирани примерно SWAN 1000 или еквивалентните им на DSC, Paradox или друга марка. За съжаление цената им не е ниска. При не добре изпушено помещение обикновен PIR датчик ще те направи на маймуна от фалшиви сработвания.
Изобщо извън града в сгради които не се ползват постоянно при всички случай се препоръчват комбинирани датчици. Но се препоръчват - всеки си решава сам.
Ако не изпушените помещения нямат прозорци можеш да минеш и само с магнитни датчици които не създават проблеми.
Централи с клавиатури - видял си вече Apollo 7D. Разгледай и Saturn HOME-6. Това са елементарните варианти за монтаж и програмиране. По-сериозните модели на CROW, DSC, Paradox и други марки си искат по-сериозни познания на материята.
Централи с дистанционни - сещам се за Saturn HOME-3 и Saturn HOME-5. Втората е с по-голяма кутия, повече зони, по-мощен трансформатор и възможност за употреба на голям 7Ah акумулатор. Има и възможност за различни варианти на охрана.
За всички коментирани до тук алармени системи характерното е, че сирените им са вградени в кутиите с централните платки и е желателно да не кажа задължително да са в помещения охранявани от датчици.
Външна двойно бронирана сирена е желателно... но не и задължително.
GSM дайлера е допълнително устройство което може да се свърже към всяка централа.
П.П. Виждам, че сте писали докато и аз правих това. ПУМА-та е нова централа (мисля от около месец) и нямам никакви наблюдения върху нея но това не значи, че няма да е добра... _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|