|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 30, 2013 18:08 Заглавие: Sony шаси FE-1A изчезва напрежението за StBy |
|
|
Това Sony го правих преди около месец- беше с пробил транзистор на КСХО. Но още след около седмица клиента ми каза, че почнал да се изключва след около 15-20 мин.- не можа да ми обясни точно как. Сега го донесе и каза, че намалял времето за работа докато стигнал до няколко минути и след това вече трябва да "почива" за да почне. Оказа се, че като поработи малко и изчезва напрежението за StBy от допълнителното малко захранване с IC TOP209P. Интересното е че ако оставя това малко захранване без товар и си работи- с товар не ще. А явно консумацията е в норма, щото като подам от друго мое захранване 10V и телевизора работи без проблем. Сменях кондензатори, но не става, а нямам инт. схема за проба. Ще ми се някой да сподели какво мисли за такава повреда. Иначе утре, ако има някъде работещ магазин ще търся, но не се знае ще има ли. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|