Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем със звуковата карта

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2012 22:22    Заглавие: проблем със звуковата карта Отговорете с цитат

Имам проблем със звука - Нямам звук а имам звукова карта - ето това е съобщението което излиза когато цъкна иконката с говорителчето за да наглася звука
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2012 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А Device manager какво показва? Всичко наред ли е там?
Какво е дъното, което ползваш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2012 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробва ли да изтриеш драйвера за звука и да го инсталираш отново ? Това при нова инсталация ли стана , т.е. инсталираш и няма звук ? Или всичко си работеше и изведнъж - нямаш миксер ... освен в кухнята Very Happy ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2012 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е решен. Оня ден като слагах една лан-карта се оказа че съм разместил малко звуковата. Не седи добре в цокъла и забива. Сега се оправи. Ама какво да се прави много халтава проклетията. Smile Хем съм я стегнал, но дъното се огъва.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 19, 2013 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно проблема пак се появи за пореден път. Става 2-3 пъти след като писах тука. Тоя път няма да отварям компа, тъй като съм сигурен че е софтуерен. Най интересното е че като цъкна на иконката за звука ми изкарва същото съобщение за миксера но издрънчава. Т.е. звуковата карта очевидно си работи. Shocked Но не мога да възпроизвеждам звуци със плеъри нито от сайтове да слушам музика от инернет ютюб, вебокс.
http://svetovno.hit.bg/pictures/zwuk.jpg
http://svetovno.hit.bg/pictures/zwuk2.jpg
http://svetovno.hit.bg/pictures/zwuk3.jpg
http://svetovno.hit.bg/pictures/zwuk4.jpg
на първата картинка се вижда как изписва че нямам аудио устройства а на втората има даже 2 в списъка. Като Реалтек-а е вградената звукова карта (която не бачка)
Сега се оправи след рестарт. Но ако не се работи на компа 5-10 мин без да съм отворил Volume Control-a се прецаква отново Smile
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Пон Май 20, 2013 7:37    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
....
на първата картинка се вижда как изписва че нямам аудио устройства а на втората има даже 2 в списъка. Като Реалтек-а е вградената звукова карта (която не бачка)....

Пробвай от БИОС-а да забраниш вградената карта, включително и модема прикрепен към дъното (в доста машини Realtek звуковата карта поддържа и функцията за телефонен модел).
Също така преинсталирай драйверите за Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) driver.
Понякога е важен и реда за инсталирането на драйверите - първо трябва да е звуковата карта, после UAA драйвера.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети