|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lazarov.g Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 13:46 Заглавие: Помощ за домофонна система |
|
|
Здравейте, имаме работеща домофонна система,с 3+1 кабела. Доколкото четох, микрофона и отключването на вратата са на общ кабел. Блока е панелка 79 -ти набор, а тази система я пускаха преди 10 години. Домофоните са български.
Проблема е че преди известно време , бравата започна да бръмчи постоянно. Принудихме се да отрежем кабела. Вчера слязох и отворих външното табло. Запоих наново разни видимо почти разхлабени кабели с означение +,-,М,ТМ и последния не го запомних. Забелязах на самия корпус една правена платка, и отзаде зад бутоните още една съвсем малка с 1 транзистор и 3,4 кондензатора ( това е само информативно ).
В момента работи така, че когато вдигнеш слушалката, бравата започва да работи, без да си натиснал бутона за отваряне. Затвориш ли слушалката спира. При затворена слушалка, ако натиснеш бутона за бравата, работи. Когато вдигнеш слушалката се чува всичко навън, но отвън не могат да те чуят . Може ли някой да ме насочи какво да замеря за да разбера къде е проблема - брава,входно табло, етажен домофон или нещо по инсталацията ( тук всеки ден някой прекарва я интернет , я тв и може и там да има проблем ). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 14:28 Заглавие: |
|
|
Замерването става с камъни и други предмети.
Ако знаеш как, откъде и защо върви тока - ИЗмервай и осмисляй. Нещото е при теб, а не при нас. Съвети, свързани с взиране и мислене както при филмови кадри за обезвреждане на бомби няма да свършат работа.
Или се обърнете съм съответен специалист. На целия вход ви се свуди по лев на апартамент или какво? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
lazarov.g Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 16:40 Заглавие: |
|
|
Освен с камъни, с какво друго бих могъл да си послужа, защото във Варна , камъните са дефицит, а дори и да има са скъпи. Ние нямаме по левче на апартамент, ти камъни да купуваме. Дори нета го крадем, защото и за това пари нямаме.
Между другото навремето бях гледал един филм, и там обезвредиха бомбата, като отрязаха червената жичка. Тук обаче червена няма - ще се получили същия ефект , ако отрежем кафявата? |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 20:18 Заглавие: |
|
|
Някой е опитал да обезвреди домофона преди Вас, като е отрязал червената. Вие трябва да опитате с друг цвят сега.  |
|
|
 |
lazarov.g Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 20:39 Заглавие: |
|
|
Идеята ми беше дали на някой, който е наясно със системата , му е познат проблема - т.е. вдигнеш и бравата сработва. Доколкото успях да измеря , когато не е отворена слушалката , на бравата се подават около 3 V, които не са достатъчни да я задействат. Вдигнеш ли си идват 9V и тя сработва.Има проблем,но както и да е ...Явно ще викаме неволята, че пари за компетентни жичкаджии нема
П.С. Пробвах да отрежа всички цветове един по един и нищо не гръмна - явно не е бомба Или я обезвредих - започвам да тегля филми за сапьори !!!
П.С.2. Намерих камъни , но врачански и не знам ще станат ли за замерването !!! Моля спешно ми отговорете, за да ги поръчам своевременно и отворя дарителска сметка за бедните съседи !!!
П.С.3. Намерих човек , който пътува всяка сряда от Плевен до Варна - ако имате на сърце давайте - камъни,пари,сифилис - абе кой каквото има на сърце. Ще сме ви задължени !!! Децата ни също !!!
П.С.4. Стига с тези писания, че явно кисненето по цял ден пред във форуми, вреди и то адски много...Асоциалното поведение май още не се лекува - Съжалявам искрено.
П.С.5. Моля ви не ме банвайте или предупреждавайте, защото това е най - страшното нещо за мен на този свят ( пускам сълза ).... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 20:42 Заглавие: |
|
|
http://www.audiointercom.com/
Oбади се тук и попитай. Не гарантирам,че ще е безплатно,но могат да помогнат! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
lazarov.g Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 20, 2013 20:43 Заглавие: |
|
|
| 10х... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|