Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

програма за симулиране на електронни схеми ...от каде ?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 19:17    Заглавие: програма за симулиране на електронни схеми ...от каде ? Отговорете с цитат

Бях чел из форума че има подобна програма и ми се ще да пробвам такова "животинче" Very Happy . Май протел има такава функция но не знам...ако има отделно програма само за това моля споделете
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 20:08    Заглавие: Re: програма за симулиране на електронни схеми ...от каде ? Отговорете с цитат

EWB 5.12
Multisim
protel, orcad....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Още PROTEUS CIRCUIT MAKER - всяка си има предимства и недостатъци никоя не е универсална но всяка е полезна за нещо
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2005 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

За ВЧ-схеми може и RFSimm99, има я тук:http://cxem.net/programs.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 3:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да ти кажа proteus май се спрвя най-добре, а и като че ли е единствения който може да тества схеми с процесор, като при ова се симулира и програмата ..... иначе protel има симулатор в него, не е много лош.
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Програмата ми трябва за нискочестотни схеми/усилватели тонкоректори и др./ за сега съм се спрял на Протеус 6 . Хубавото е че освен симулатор може и схеми да чертае.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 8:26    Заглавие: Отговорете с цитат

по мое мнение за аналогови схеми PSPICE е доста добър и много широко използван - той е сравнително стар - започва да се развива като университетски проект края на 80-те, а в момента е част от пакета OrCAD, в който има и за принципни схеми и за платки
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 9:40    Заглавие: Отговорете с цитат

май това ще е
Цитат:
по мое мнение за аналогови схеми PSPICE е доста добър и много широко използван - той е сравнително стар - започва да се развива като университетски проект края на 80-те, а в момента е част от пакета OrCAD, в който има и за принципни схеми и за платки

че като гледам протеуса няма примерно за най обикновенни ис като тда 2003, 7294 и др
Върнете се в началото
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 12:32    Заглавие: Re: програма за симулиране на електронни схеми ...от каде ? Отговорете с цитат

rusin написа:
Бях чел из форума че има подобна програма и ми се ще да пробвам такова "животинче" Very Happy . Май протел има такава функция но не знам...ако има отделно програма само за това моля споделете

Аз ползвам една програмка наречена Workbench 5.0, добра е според мен, има богата библиотека от елементи и пълен набор от измервателни прибори, идеален симулатор за моите изисквания и възможности, проектира и печатни платки! към 7 Мегабайта е рарната, кажи къде да ти я изпратя??
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2005 12:34    Заглавие: Re: програма за симулиране на електронни схеми ...от каде ? Отговорете с цитат

Rockton написа:
rusin написа:

Аз ползвам една програмка наречена Workbench 5.0, добра е според мен, има богата библиотека от елементи и пълен набор от измервателни прибори, идеален симулатор за моите изисквания и възможности, проектира и печатни платки! към 7 Мегабайта е рарната, кажи къде да ти я изпратя??

ако не те притеснява пусни я и на мен [email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети