| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pfoentez Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 29, 2013 22:46 Заглавие: изкривявания при високи честоти на транзисторно стъпало |
|
|
| Здравейте, търся информация за изкривявания при високи честоти на транзисторно стъпало. От какво зависят тези изкривявания? Става въпрос за RC-усилвател с 3 стъпала . Да знаете някой учебник от който мога да намеря такава информация? Трябва ми теоретична информация . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 29, 2013 22:58 Заглавие: |
|
|
| Виж това. Може да ти е от полза. |
|
|
 |
pfoentez Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 29, 2013 23:17 Заглавие: |
|
|
| Извинявай, не съм дал достатъчно информация. Става въпрос за усилвател на напрежение с 3 стъпала. 1- (ОК) 2-(ОЕ) 3(ОЕ) . Трябва да изчисля изкривяванията при високи честоти на средното стъпало(ОЕ). Колеги ме насочиха към транзистора или по-точно към капацитивностите база-емитер и база-колектор и капацитивния товар на следващото стъпало . Не намерих формули и теория в учебниците който използвах за проектирането на усилвателя . |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 01, 2013 6:39 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно имаш предвид честотни изкривявания - на практика трябва да изчислиш честотната характеристика и по-точно спадането на усилването от някаква гранична честота нагоре. За онагледяване използвай симулатора на PROTEL. |
|
|
 |
|