|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cosmel Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 29, 2013 23:17 Заглавие: защо така изгоряха толкова бързо IRFZ44N |
|
|
Привет.Преди време бях купил един автомобилен усилвате за почти без пари.Усилватела беше повреден в самото начало(бяха изгърмели транзисторите на импулсното захранване IRFZ44N-6 бр.Какво се е случвало нямам идея но имаше и подути кондензатори на захранването.Бях го ремонтирал-работеше си добре,но за много кратко.Ползвах го около 2-3 седмици(тоест около 40-50часа работа) и тези IRFZ44N пак изгърмяха.Още като го правя за първи път видях,че на самата платка пише IRFZ34N,а бяха монтирани IRFZ44N,аз също бях подновил с IRFZ44N.Сега ми е интересно дали аз изпускам нещо или са били фалшиви транзисторите?
Ако на някой му е интересно как изглежда изгърмял транзистор ще кача снимка,усилватела е нечута марка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 29, 2013 23:47 Заглавие: |
|
|
И кой и откъде накъде може да знае ква ти е причината за дефектиране на транзисторите в някакъв незнайно какъв усилвател,в който ти просто си сменяш там чаркове налучквайки,вместо да мериш???
Може и да си попаднал на ментета-от въпросния транзистор има на пазара в изоблие ментаци.Като толкова не можеш да намериш свестни мога да предложа нови,100% читави-цената ти е на лични.
Много е вероятно и причината да е в ремонтиращия.
Иначе по принцип 34,44-все тая.Втория даже е по-хубав.
Насочи се към сервиз.То не става само със сменяне. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|