|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Daniel Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2005 21:55 Заглавие: Проблем с Samsung CS-29A7W PLANO шаси KS3A |
|
|
| Телевизора/50Hz/ пристигна с гръмнал хор.транзистор/.Направи ми впечатление ,че той е 2SD2499,което ми се видя странно тъй като по схемата тези шасита са с 2SD5703/KSD5703/.По думите на клиента до сега не са го носили на ремонт/склонен съм да му вярвам-приятел е/.Явно телевиз.се е връщал до гаранц.преди да го купят.След подробен оглед не открих нищо и след като сложих нов пак 2SD2499/такъв имах/вдигна за момент високо и отново взрив.Захранването е в норма.Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем нека даде съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 02, 2005 13:37 Заглавие: |
|
|
| пусни транзистора през лампа и провери тхо |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 21:19 Заглавие: |
|
|
| Проблема се оказа,че транзистора,който съм сложил е менте,с друг гарантиран тръгна нормално.Но съм поръчал оригиналния 2SD5703 и мисля него да сложа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
| [Oгледай се за причината, ако не си я открил , до няколко дни ще пробие пак(драйверен трнзистор и кондензаторите около него)!!!] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|