| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 07, 2013 16:06 Заглавие: Дистанционно за VIVAX VOX HT140 5.1 |
|
|
Кое дистанционно за VIVAX VOX HT140 5.1
http://img862.imageshack.us/img862/4561/img10421.jpg
Същото ли е с VIVAX HT120 FRC9658 AUX. _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 07, 2013 18:20 Заглавие: |
|
|
Тези марки Vivax Vox са търговски марки за вашия пазар.
Трудно може да се каже нещо определено като отговор на въпроса ти без да е ясно какво е било оригиналното или да се опита да се подкара системата с "нещо".
Което също когато става дума за такива аудиоприложения е голяма мъка. При телевизора и/или DVD-то поне се вижда нещо, докато тук е малко мъгла когато издирваш обикновенно няколко команди (неизвестно какви когато не е ясно оригиналното). _________________ RemoteControls |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 07, 2013 18:53 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че бяха с това вътре и кварц CRB 455E, но не съм съвсем сигурен. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 07, 2013 18:57 Заглавие: |
|
|
Тя апаратура клиента има купено втора уптреба без дистанционно, така че нямам информация какво е било оригиналното. Въпросната апаратура не е при мен и не мога да опитам с някои от "универсалните" като Made for you 4 in 1.
Във всеки случай, Благодаря. _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 07, 2013 19:04 Заглавие: |
|
|
Дори и с това да са, този трансмитер може да генерира 18 команди като 6 от тях са повтарящи се, а останалите 12 единични (single-shot).
Освен това с външни три диода се задават няколко системни адреса.
Така че без да е ясно какво е оригиналното (дори и с тази схема да е) напредъка не е голям.
Този трансмитер е доста старичък и си има "братче" - хардуерен декодер.
Количеството команди и функции с тази двойка е ограничено.
А тези на "свирки" управлението им обикновенно е с микроконтролери за общо предназначение на Atmel или PIC (поне на такива съм попадал) и ползват друг протокол.
И с универсалните е тегава ситуацията с тези:
1. - не са ориентирани към подобни продукти и
2. - това което споменах по-горе - освен ако не извадиш щур късмет и да попаднеш на код на който на някой бутон да излезе команда която е лесно "забележима" - "On/Off", "Mute" ... може и да не разбереш, че си бил близо до целта. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|