|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bo2t Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 13, 2013 8:37 Заглавие: Индукционен котлон NJ STI-22 |
|
|
Здравейте. Въпросният уред е със състав:
Основна платка
ViPer12A - захранване;
LM339 - компаратор;
Платка на панел за управление
74HC164 - преместващ регистър;
MC80F0604B P - процесор.
IGBT транзисторът е здрав. Видимо и на мерене не открих дефектирали елементи или прекъснали връзки. Импулсното захранване формира 17.7 и 5 V, които са налични. В изправно състояние като се включeше в контакта показваше 4 мигащи хоризонтални чертички и си стоше така, докато се включи от бутона Оn/Off. Сега с вкарването на щепсела в контакта ги показва за части от секундата и веднага светва "E0". В потребителското ръководство има описани други грешки, но за тази няма информация. Някой знае ли какво означава точно тази индикация или къде и от какво е причинена?
Според този сайт при "E0", става въпрос за некоректно поставен съд. М/у другото ползвателя сподели, че "като слагали понякога съдове с по-тясно дъно и давало грешки и не тръгвал да работи".. Но нищо повече. Проверих бутоните за залепнал и смених компаратора за проба - без резултат. С него и без него реакцията е една и съща. Това ме навежда на мисълта, че повредата изобщо не е в основната платка, а в управлението.. процесора. Май е спрял завинаги.
Не съм пробвал със съд отгоре му, защото е разглобен. Но не трябва ли като се включи в контакта да си се самоинициализира и ако всичко е преминало както трябва, да си остане в StandBy? Преди е било така, сега обаче не е... Светва грешката и не реагира на никакви бутони.
Ето го:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 13, 2013 9:14 Заглавие: |
|
|
| От краткия ми опит с тези котлони констатирах, че работят с железни съдове от тези някогашните емайлираните.Пробвал съм с нова тенджера от МЕТРО една такава лъскава и доста тънка дето, като я изпуснеш на земята и се огъне в мястото на удара, та с такава дава грешка.На празен ход също дава грешка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|