|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2005 18:49 Заглавие: Tърся информация за елементи с означение SGS и ESM |
|
|
Попаднаха ми няколко броя платки, на които елементите са повтаряеми и са една ревизия - SGS и ESM. Платките са много интересни като изпълнение - една основна платка, на която е запоен един от краката на елемента а другия крак заедно с другите крака от групата са запоени на една малка платчича. Обшия брой на групите е около 110. Всяка група има от 6 до 8 елемета - диоди, транзистор, резистори и мостчета. В центъра на платката има една огромна червена интеграла с около 100-на крака. На основната платка има следните инициали: OLIVETTI U.T.8 P 01 A .
Най многобройни еленти на нея са диоди (не знам дали не са ценери) от прозрачния тип - марка SGS 1X8055 17013G ., ESM 8055 , транзистори - SGS 17044, SGS 17101. Интересува ме какви са тези елемти и за какво са служили тези платки. Като си направя есна проста сметка, има-нема излизат най-малко 500 елемета на платка. Благодаря. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|