| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karolev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 20:45 Заглавие: Помощ за цветен код на резистор |
|
|
Здравейте, имам един резистор с цветен код и не мога да го изчисля въпреки многото програми . Кода е следния :
оранжев , бял , сребрист, златист и ЗЕЛЕН ????
Опитах тук http://samstechlib.com/15924820/en/read/5_Band_Resistor_Color_Codes?history=24614782,15924820
но след като въведа първите два цвята не позволява да въведа сребрист и златист .При опит да го измеря с мултицет не става . От токова удар или не знам поради какви причини има дупка по корпуса му, което вероятно го е повредило. Уреда не отчита никаква стойност. Гледах и таблици , но и прочетох някъде , че сребристия и златистия цвят са винаги последни , а маркировката в случая е различна. Някаква идея каква е стойността ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 21:07 Заглавие: |
|
|
И защо си мислиш че е резистор? Не може ли да е кондензатор?
 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 21:13 Заглавие: |
|
|
Този който определяш като "сребрист", всъщност може да е "сив".
Къде "стои"? _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 21:31 Заглавие: |
|
|
И да е сив вместо сребрист защо са шест пръстена? Дори и да е от точните с отбелязан температурен коефициент зеленото не се вързва. Няма такъв темп. коефициент. Ако се гледа обърнато пак не се вързва - тогава златистото няма да е златисто.
Пък и като гледам, питащия едва ли човърка в някоя хапаратура където има резистори с означен темп. коефициент.  |
|
|
 |
karolev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 21:40 Заглавие: Помощ за цветен код на резистор |
|
|
Защото е резистор ,за това го определям като такъв. Не е кондензатор.
От ляво на дясно са така:
оранжев бял сребрист златист и най в дясно ЗЕЛЕН ???? И мен това ме учуди. на самата платка си пише R ... някакъв номер, не е пред мен платката.
Пръстените са 5 а не шест и са в поредността, в която съм ги описал.
Става въпрос за захранване за лаптоп COMPAQ http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2387357.html Има и снимки . На втората снимка под електролитния кондензатор там се намира това съпротивление. Нямам с какво да го снимам в момента , за да го кача.
Последната промяна е направена от karolev на Вто Юли 02, 2013 21:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 21:44 Заглавие: |
|
|
Първо: - не е споменато какъв е цвета на корпуса на елемента.
Второ: - не става ясно в каква верига и в каква апаратура е използван.
Трето: - ако е наистина резистор, би трябвало да е бил 0,39 0ма.
Четвърто: - ако е предпазен резистор (fusible), последните цветни пръстени не се четат като по общоприетите таблици. |
|
|
 |
karolev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 21:48 Заглавие: Помощ за цветен код на резистор |
|
|
| Става въпрос за захранване за лаптоп COMPAQ http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2387357.html Има и снимки . На втората снимка под електролитния кондензатор там се намира това съпротивление. Нямам с какво да го снимам в момента , за да го кача. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 23:43 Заглавие: |
|
|
Ами да беше казак поне в коя верига е резистора. Толкова ки е трудно да видиш какъв е чипа и да му извадиш даташита? Като гледам твоя е 3842. Сигурно няма схеми в нета с него.
За резистора - потърси е нета FUSIBLE RESISTORS и ще разбереш какъв е и защо е изгорял именно той.
И да - объркал съм броя на пръстените. |
|
|
 |
|