| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 16:41 Заглавие: С1-94 греят крайните KT940 |
|
|
Донесоха ми един такъв осцилоскоп за ремонт нямаше развивка. Смених всички електролити и при измерването се оказа повредено крайното стъпало изпълнено с 4бр. КТ940Б. 3 от тях бяха изгорели. Смених с КТ940А и тръгна работи нормално лъча е прав без смущения. Но за няколко минути сменените транзистори започват да пекат бая. В сравнение с здравия оригиналния който не съм сменял. Той грее поносимо другите 3 парят. Намерих КТ940Б от друг осцилоскоп същия модел С1-94 и ги сложих, същия ефект и те греят. Измерих драйверните транзистори ползвам аналогов омметър. КТ645 са драйверните, здрави са нямат утечка. Единственото не редно което установих е, че захранващите напрежения 100В и 200В на крайното стъпало, вместо 100В е 120В и 200В е 230В. Може ли това да е причината. И къде да търся Иначе +12В и -12В са в ред. Тръбата свети нормално, лъча се фокусира добре. Не съм го оставял повече от 2-3мин. включен за да не изгорят транзисторите. Дайте съвет. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected]
Последната промяна е направена от shri на Сря Юли 03, 2013 20:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 17:42 Заглавие: |
|
|
| Според мен новите транзистори са ти с по-голямо усилване или не са подбрани. Пробвай с такива с бета 120 плюс минус 5. Може да измериш тока на покой в колекторната верига. Преди тях драйверните също трябва да са мачнати (подбрани с еднакво или много близко усилване). |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 20:16 Заглавие: |
|
|
Добре и аз се насочих към тези разсъждения. Затова извадих транзистори от друг осцилоскоп С1-94. Те би трябвало да са мачнати защо пак греят. Утре ще отида в някой магазин с уреда и ще подбера еднакви. Дано има ефект. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
mmatew Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 22:20 Заглавие: |
|
|
Във руски форуми съм чел за този осцилоскоп.
Там заменят крайните транзистори със кт969а / Bf469. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 05, 2013 10:15 Заглавие: |
|
|
Интересен факт оригиналните транзистори дават усилване 30 а новите 124. Вчера не намерих транзистори по магазините и за днес си поръчах 10бр. като ги взема и подбера ще пиша пак. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
|